+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

Elemek megjelenítése címkék szerint: sportolói rehabilitáció

szombat, 22 Február 2014 00:24

RunCard Club Europe kedvezménykártya

A futás még soha nem volt ilyen népszerű tömegsport, mint napjainkban. Minden héten lépten-nyomon szerveződnek az új versenyek. Önkormányzatok, sportklubok és más civil szerveződések, illetve vállalkozások rendezésében az ország minden szegletében. A versenyeken új ismeretségek, barátságok szövődnek, baráti társaságok alakulnak és lassan jelentős közösséggé áll össze a futótársadalom, amelynek a futás révén mind könnyebben mobilizálható tömegbázisát adják az aktív, sportos életmódot folytatók.

Mi a PhysioVit-nél mindig is egyik kedvenc sportágunknak tekintettük a futást, már csak azért is, mert mi is aktívan érezzük annak kedvező hatásait, előnyeit szabadidőnkben. Többek között ezért is tartjuk rendkívül fontosnak a futóközösség tagjainak széleskörű támogatását, nem csupán a rehabilitációban, hanem képzések és vásárlási kedvezmények biztosításával iegyaránt.

Ennek az aktív futóközösségnek kíván kedvezni az évente megújítható RunCard Europe kedvezménykártya, mely igénybevételével a kártyabirtokosok elsősorban a versenyek nevezési díjaiból kapjanak engedményeket, de a programszervezők és a kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó egyéb szervezetek és vállalkozások együttműködésével a kedvezményprogramban résztvevők az élet egyéb területein is élvezhetik a közösség erejére tekintettel elérhető engedményeket. Hogyan kapcsolódik mindehhez a PhysioVit?

A futás az egyik legegyszerűbb mozgásformák egyike, melynek segítségével nemcsak fittek maradhatunk, de számos egyéb pozitív élettani hatása is van, hiszen a rendszeres testmozgás az agyat is edzi, javítja a koordinációs képességet és a szellemi frissességet, melynek pozitív hatása idős korban is megmutatkozik. A rendszeres sportolás hozzájárul a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentéséhez, erősíti az izmokat és a csontokat, és javítja az általános közérzetet is. Ugyanakkor a futás nem csak a lábakat, de a háti, a hasi és a törzsizmokat is erősíti, amelyre szükség van mind az irodai ülőmunkát, mind a fizikai munkát végzők számára, de ugyanígy a bevásárlással vagy gyermekneveléssel járó rendszeres igénybevétel esetén. Amellett, hogy a futás az egyik legjobb kalóriaégető mozgásforma, a futás közben felszabaduló hormonok pozitív relaxáló hatással vannak a sportoló tudatára is, amely kedélyállapot segít legyűrni a mindennapi életvitel során őt érő stresszhatásokat is.

  • RunCard kártyabirtokosok számára legalább 10%-os azonnali (azaz az adott igénybevételhez kapcsolódó) kedvezményt adunk az Egészségcentrum kezeléseinek árából.
  • RunCard kártyabirtokosok számára 15% kedvezményt biztosítunk a kineziotape és az SMR henger vásárlásánál szaküzletünkben.
  • RunCard kártyabirtokosok számára kineziotape terápiát 50% kedvezménnyel biztosítunk.
  • RunCard kártyabirtokosok számára kineziotape terápia wellness kezelésekkel (pl. frissítő masszázs, regeneráló masszázs, mézmasszázs, aromamasszázs, köpölyöző masszázs), rehabilitációs és prevenciós gyógykezelésekkel egybekötve (lökéshullám terápia, SMR tréning, fascia terápia, manuálterápia) 50% kedvezménnyel vehető igénybe.
  • RunCard kártyabirtokosok számára SMR, fascia terápia témakörben (önmasszázs és helyes hengerhasználat) és kineziotape képzések területén 25% kedvezményt biztosítunk.
  • Szakmai továbbképzéseink résztvevői részére igénylés esetén RunCard kedvezménykártyát biztosítunk!

 

Kategória: Ajándék

2014-et írunk, első évfolyam Sportfizioterápia, Rehabilitációs tréner vizsgájánál járunk. Most már végérvényesen elmondhatjuk, hogy teljes mértékben úttörők lettünk a magyar Sportrehabilitációban! International Academy For Sportscience és BAM van Wingerden licensze alatt álló 2 éves képzésünk Sportfizioterapeutái, Rehabilitációs trénerei május 16-án, 2 napos, 3 fordulós sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát követően megszerezték az országban egyedülálló képesítésítésüket! Most már Magyarországnak is van 24 új, nemzetközi szinten is jegyzett Sportrehabilitációs szakembere (WART/USA, WART/Európa).

Külön öröm számunkra, hogy a magyar labdarúgás meghatározó csapatai (DVTK, Videoton, Paks, Kaposvár FC, FTC, Honvéd stb.) szintén képviseltették magukat a képzésen. A sportrehabilitáció fejlődéséért folytatott "küzdelmünk", amely 2011-ig nyúlik vissza, innentől kezdve most már közös cél. Amennyiben közös célunkat, az eredményekben gazdag munkát a sportolók rehabilitációjának területén a jövőben elérjük, akkor elmondhatjuk, hogy érdemes volt közös utunkat elkezdeni! Ebben a küldetésben természetesen most már számíthatunk minden új I.A.S. Sportfizioterapeutára, vagy I.A.S. Rehabilitációs trénerre.

Gratulálunk a csapatnak! Gratulálunk az oktatónak, Prof.Dr Bert van Wingerdennek (PhD)! Szép munka volt!

Ami a jövőt illeti, mi a PhysioVit-nél továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a jelenleginél is több szakemberrel ismertessük meg a sportrehabilitáció speciális területét, ezáltal a jelenleginél több sportfizoterapeuta kezdje meg munkáját a kórházakban, járóbeteg szakellátásban, praxisokban, sportkluboknál. Még több sportrehabilitációs tréner, rehabilitációs tréner kezdje meg munkáját a kórházak járóbeteg szakrendelőiben, a magánrendelőkben, a sportkluboknál. Azok a szakemberek is kaphassanak speciális képesítést, akik a kórházakban először találkoznak a sérült sportolóval, a sérült pácienssel! Ezt azért is tartjuk kiemelkedően fontos szempontnak, mert minden későbbi rehabilitációs lehetőség, irány, időtartam, korai és/vagy késői qualitativ és quantitativ eredmények sokszor már itt megpecsételődnek.

Jövőben is fontosnak tartjuk az élsport, a teljesítményfokozás és a gyakran előforduló sportsérülések megelőzése, kezelése területén dolgozó edzők, orvosok, terapeuták felkészítését a legnaprakészebb, tudományos kutatásokon alapuló, és a nemzetközi gyakorlatban is bevált sportrehabilitációs és prevenciós módszerekbe.

Kategória: Képzés
hétfő, 10 Március 2014 23:00

Mikulicz vonal és mediális kollapszus

Gyógytornászok, orvosok, edzők körében ismert, hogy mennyire fontos a Mikulicz vonal, annak fiziológiás állása, helyzete. Eltérések esetén elengedhetetlen egy célzott, helyesen felépített edzésprogram kiírása és annak végrehajtása az ízületek, a környéki lágyrészek, ezáltal az egész test túlterhelésének elkerülése érdekében. Tudja mit kell tennie, hogy elkerülje a kinematikai láncreakciók beindulását/elindulását?

Tudja mit kell tennie egy sportrehabilitációs koncepció, rövid és hosszútávú kezelési terv, tréningterv kidolgozásánál a Mikulicz vonal eltérései esetében? Mindezekre a kérdésekre választ adunk a Sportfizioterápia, Rehabilitációs tréner képzéseinken szakemberek számára, illetve a rehabilitációs edzések során a gyógyításban pácienseink részére.

Mediális kollapszus? Tréning? Edzés? Senzomotoros stabilizáció? Hogyan kell a lehető legrövidebb úton, qualitativ és quantitativ eredmények felmutatása mellett a szöveti sérülés típusára, annak gyógyulási idejére tekintettel rehabilitálni egy sportolót, egy pácienst? Hogyan kell individuálisan rövid és hosszútávú kezelési-, illetve tréningtervet készíteni egy sportolónál, egy páciensnél? Sportrehabilitációs képzéseken mindez és még sok egyéb megtanulható nálunk!

Képzés 35 éve az élvonalban a sport, a rehabilitáció és a prevenció területén!

 

Kategória: Gyógyítás

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.