+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
3DLAB - 3 dimenziós gerincanalízis

Forradalmi újításnak számít svájci partnerünk, az IDIAG AG (IDIAG.ch) által kifejlesztett mérési eszköz és egy kiváló szoftver, amely egyedi módszerek szerint szemléli és vizsgálja a gerincszakaszokat statikus helyzetekben és dinamikus alapokon egyaránt, a páciens és a felhasználó igénye szerint. Attól függően, milyen strukturális és funkcionális elváltozásra szeretnénk fókuszálni a vizsgálattal. Mindez 3 dimenzióban.

Az eszköz nagyszerűsége az alkalmazás sokféleségében, igények szerinti alakíthatóságában rejlik, valamint abban, hogy a vizsgálat közben nem éri sugárterhelés a szervezetet. A gerinc helyzetének, mozgáslehetőségeinek analizálása, vizsgálati eredményei alapján egy precíz képet kapunk:

 • a gerincszakaszokról;
 • a gerincről egészében;
 • a gerinc egészének, a medencének, valamint a csípőnek egymáshoz való viszonyáról a kompenzációk esetén;
 • a sacroiliacalis ízület mozgásbeszűküléseiről, blokkok jelenlétéről;
 • a mozgásszegmentumokról, azok egymáshoz viszonyított helyzetéről, funkcionalitásáról;
 • a hibás kompenzációs szakaszokról;
 • a fascialáncok állapotáról;
 • a porckorong terheléséről, hibás terhelési viszonyairól.

 

Mindezen vizsgálati eredmények alapjául szolgálhatnak a tréningtervek és a rehabilitációs tervek kidolgozásához. Objektív eredményeivel az eredményesség utánkövetésében is kiváló segítségünkre van. Mivel nincs egészségügyi kockázat, a vizsgálat minden korosztály számára elérhető, nincs kontraindikációja (ellenjavallata).


Hogyan folyik egy vizsgálat?
 
Egy, a szoftverhez kifejlesztett eszközzel a gerincet lemérjük, miközben az eszköz érzékelői végigfutnak a csogolyák nyúlványain érzékelve ezáltal a csont pozíciókat. Ezeket az információkat egy program összegyűjti, majd megrajzolja általa a gerinc 3 dimenziós felvételét a pontos csigolyapozíciókkal. Rajtunk múlik milyen adatokat szeretnénk, statikusat, vagy dinamikusat. És ebben egyedi a PhysioVit 3 D Gerincfelmérése, mert szakembereink által kidolgozott és az IDEAG által támogatott értékelési rendszerek alapján dolgozva adunk betekintést a legkisebb elváltozások értékelésének lehetőségébe is. Ezáltal olyan rejtett eltérések is megmutatkoznak, mint a tüneteket még nem okozó gerincsérv, a gerinc stabilitása, a csigolyák mozgásszabadsága, a kompenzációk, a kisízületi túlterhelések, vagy éppen az izomegyensúly felbomlások, annak kockázati tényezőivel.

 

A vizsgálat 20 percet vesz igénybe, a sokrétű kiértékelés és a vizsgálati irányok ezt az időtartamot növelhetik. Kiértékeléssel együtt 50 perces is lehet.

 

A vizsgálat előnyei:

 • Gyors és azonnali eredményt ad a gerinc állapotáról.
 • Fájdalommentes.
 • Kockázatmentes.
 • Sugárzásmentes.
 • 3 dimenzióban vizsgál.
 • Statikus és dinamikus helyzetben is vizsgál.
 • Képet ad az ízületek,  a porckorong, a gerinc körüli izomzat állapotáról.
 • Akár többször ismételhető komplikáció és ellenjavallat nélkül.
 • Nincs kontraindikációja.
 • Objektív eredményeket az a rehabilitációban és a sportban egyaránt.

 

Az egy napos 3DLAB - 3 dimenziós gerincanalízis képzés résztvevői betekintést nyerhetnek ezáltal nem csak a vizsgálatokba, hanem a leletek kiértékelésébe. Nem szükséges ehhez az, hogy legyen saját eszköz, hiszen sok esetben az edzéstervek és kezelési tervek felállításához elegendő az is, ha a vendég/páciens hozza magával a leletet és azt ki kell értékelni, esetleg kiegészíteni (ha nem teljeskörű vizsgálati eredmények állnak rendelkezésre).

Az eszközt bárki tudja vezetni és ezzel megrajzolni a páciens gerincének "atlaszát". De az értékekben igazán tájékozódni csak azok a szakemberek tudnak, akik értik az élettani és anatómiai alapokat, a ízületek működését, a patológiás folyamatokat. Csak ekkor válik jól láthatóvá a szakemberek számára a hátterek, a háttérmechanizmusok széleskörűsége, melynek szükséges a megértése. Ezért a szoftver alapján létrehozott számsorozatok és 3 dimenziós képek elemzésében kell igazán profinak lenni egy - egy leküzdendő gerincprobléma esetében.

 Az egy napos tanfolyam ebben nyújt kimagasló segítséget.

Időpontok:

 

Tanfolyam helye: 

 • BUDAPEST: PhysioVit Rehab Akadémia, 1143 Budapest, Hungária krt. 130. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)
 • BUDAPEST: PhysioVit Rehab Akadémia, 1143 Budapest, Gizella út 51-57. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)
 • BUDAPEST: PhysioVit Rehab Akadémia, 1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna u. 15/b. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)

Résztvevők lehetnek: pl. orvosok, gyógytornászok, III., vagy IV. éves gyógytornász, humánkineziológus, konduktor és orvostan hallgatók, edzők, gyógymasszőrök, FONTOS ELŐFELTÉTEL MINDEN SZAKMACSOPORT RÉSZÉRŐL A FUNKCIONÁLIS ANATÓMIA ISMERETE!!!

Tandíj:

 • HUF: 39.000 Ft/modul, PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal leadott regisztrációkkal kedvezményt adunk, azaz 33.000 Ft a tanfolyami díj.
 • EUR: 120 Euro
  • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból: "Kedvezményes képzési csomagok."
  • HUF: Tandíj törlesztése forintban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni. Bővebben a tandíjfizetésről itt...
  • Képzéshez - amennyiben a jelentkezés leadása és a képzés dátuma között min. 1 hónap áll rendelkezésre - részletfizetés is igényelhető. Részletfizetési tájékoztató...

   

  Van már PhysioVit kártyája? Tudta, hogy a kártyával képzési kedvezmények vehetők igénybe? Tájékozódjon a részletekről és igényeljen Ön is egy kártyát. A képzésre jelentkezők részére a hallgatói kártya regisztrálásra kerül és az első napon személyesen átvehető a regisztrációnál.

  Hallgatóknak kiemelendő: Magyarországon nemzetközileg elismert képzési inzétezek által biztosított Osteopathia képzés kizárólag a PhysioVit-nél található, máshol sehol (!).  Amennyiben minőségi és megbízható tudást szeretne az Osteopathia, vagy annak egyes területei (viscerális, cranialis, parietális, fasciális) esetében szerezni, fontos, hogy utána nézzen annak, hogy milyen szakmai továbbképzésre regisztrál. Továbbá a PhysioVit által képviselt minőségi és hazai környezetben is a nemzetközi trendeknek megfelelő Osteopathia ismeretek nálunk kizárólag olyan instruktoroktól kerülnek oktatásra, akiknek nem csak az osteopatha végzettségük van meg, hanem a jogosultságuk is arra, hogy oktassanak Osteopathiát, vagy annak részleteit. E tekintetben is egyedülállóak a PhysioVit Osteopathia tanfolyamai. 

  Viscerális Osteopathia - IFAO 2019. decembertől;  Craniosacralis Osteopathia - IFAO 2020-ban;  Fasciális osteopathia - IFAO 2019. márciustól; Parietális osteopathia - INOMT 2019. májustól

  Tudta, hogy osteopathiát kizárólag olyan szakember oktathat, akinek van nemzetközi (5 éves) végzettsége és ezt követően 5 éves instruktori gyakorlata? Kiemelendő, hogy Magyarországon ezt az oktatói minőségi feltételt csak és kizárólag a PhysioVit tudja biztosítani az oktató személyét illetően.

Megjelent: 2880 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.