+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Fasciális Osteopathia (4x4 nap)

Mit jelent az a megnevezés, hogy "Fascia"? Erről a szövetről már Still is sok információt közöl a fontosságát, funkcióban betöltött szerepét illetően. Azonban az orvosi anatómiai irodalmakban sokszor a fascia névnek a szinonímái tűnnek fel, mint pl. takaró kötőszöveti réteg, membrán, aponeurosis stb.

Az osteopátiában a fascia egy igen előkelő szerepet játszik. Ezért fontos és alapvető szempont azt tisztázni, milyen szerepe van ennek a szövetnek szervezetünk működésében. Ez az egység és a terápia nélkülözhetetlen bázisa. Úgy is szoktuk nevezni ezt a speciális és sokoldalú szövetet, hogy egy nagy "funkcionális szerv", melynek kezelése kulcsfontosságú a gyógyuláshoz. Ez az egyetlen struktúra a testben, amely mindent összeköt mindennel.

Funkcionális szerv nélkül az ember nem életképes. A szervek nem tudják működésüket elvégezni, nincs megfelelő tónusuk, tartásuk, védelmük, információs "hálózatuk". Minden működéshez szükséges innerváció is a fasciákon keresztül valósul meg. Fasciák nélkül az erek, melyek a szervekhez futnak egymást kölcsönösen zavarnák, nyomódnának, a szerv elveszítené a szükséges "navigációját". Egy tüdő nem lenne képes felfújódni belégzéskor, így nem tudnánk oxigénhez jutni. Szív működés közben nem tudna erőt kifejteni ahhoz, hogy kipumpálja magából a vért és ezzel ellássa a szöveteket, sejteket tápanyaggal, oxigénnel stb.

A fasciák tehát mindenütt ott vannak és nélkülözhetetlenek a parietális terápiákban (ízületi és lágyrész technikák terén), a viscerális, a craniosacralis terápiákban, a neurológiában, hiszen a normál, fiziológiás cirkumdukcióban. Fasciák felelősek az izom és az ízületi működésekért, az erek működéséért, az idegrendszer működéséért,  biztosítják a védelmet fertőzésekkel szemben, azaz fontos az immunrendszeri működésben is.

Mindezt áttekinteni és megérteni, a problémákat felismerni és hatékonyan kezelni az elsődleges célja a képzésnek. Fontos egy terapeuta számára mindez akkor, amikor patológiás panaszokkal, operációk utáni állapotokkal, sérülésekkel, testtartásbeli eltérésekkel, helytelen terhelési viszonyokkal, sportsérülésekkel, belgyógyászati, neurológiai megbetegedésekkel stb. foglalkozik.

Megérteni és feldolgozni, majd a működéseket megértve, az összefüggéseket meglátva a fasciák állapotának normalizálásával kezelni. Ez egy fontos feladata a kurzusnak.

 

Fasciális osteopathia képzés tartalma:

 • fasciális osteopathia alapjai, embriológia, hisztológia, fasciatudomány, anatómia és topográfia
 • Fasciális diagnosztika: fasciális tesztek, globális tesztek, regionális tesztek, specifikus fasciatesztek
 • Kezelési lehetőségek és irányok a fasciális osteopátiában.
 • Fasciális technikák testrészenként

 

 

Képzés német nyelvű, magyar nyelvre történő konszekutív követő tolmácsolással.

 

Moduláris képzés időpontjai:

 1. MODUL: 2019. szeptember 20-23. Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 2. MODUL: 2019. november 21-24.
 3. MODUL: 2020. január 17-20.
 4. MODUL: 2020. március, vagy május (később kerül kiírásra)

 

Tanfolyam helye: 

 • BUDAPEST: PhysioVit Rehab Akadémia, 1143 Budapest, Hungária krt. 130. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)

Résztvevők lehetnek: pl. orvosok, gyógytornászok, III., vagy IV. éves gyógytornász, humánkineziológus, konduktor és orvostan hallgatók, edzők, gyógymasszőrök, FONTOS ELŐFELTÉTEL MINDEN SZAKMACSOPORT RÉSZÉRŐL A FUNKCIONÁLIS ANATÓMIA ISMERETE!!!

Tandíj:

 • HUF: 129.000 Ft/modul, PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal leadott regisztrációkkal modulonként 29.000 Ft kedvezményt adunk, azaz 100.000 Ft/modul.
 • EUR: 416 Euro/modul,
  • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból: "Kedvezményes képzési csomagok."
  • HUF: Tandíj törlesztése forintban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni. Bővebben a tandíjfizetésről itt...
  • Képzéshez - amennyiben a jelentkezés leadása és a képzés dátuma között min. 1 hónap áll rendelkezésre - részletfizetés is igényelhető. Részletfizetési tájékoztató...

   

  Van már PhysioVit kártyája? Tudta, hogy a kártyával képzési kedvezmények vehetők igénybe? Tájékozódjon a részletekről és igényeljen Ön is egy kártyát. A képzésre jelentkezők részére a hallgatói kártya regisztrálásra kerül és az első napon személyesen átvehető a regisztrációnál.

  Hallgatóknak kiemelendő: Magyarországon nemzetközileg elismert képzési inzétezek által biztosított Osteopathia képzés kizárólag a PhysioVit-nél található, máshol sehol (!).  Amennyiben minőségi és megbízható tudást szeretne az Osteopathia, vagy annak egyes területei (viscerális, cranialis, parietális, fasciális) esetében szerezni, fontos, hogy utána nézzen annak, hogy milyen szakmai továbbképzésre regisztrál. Továbbá a PhysioVit által képviselt minőségi és hazai környezetben is a nemzetközi trendeknek megfelelő Osteopathia ismeretek nálunk kizárólag olyan instruktoroktól kerülnek oktatásra, akiknek nem csak az osteopatha végzettségük van meg, hanem a jogosultságuk is arra, hogy oktassanak Osteopathiát, vagy annak részleteit. E tekintetben is egyedülállóak a PhysioVit Osteopathia tanfolyamai. 

  Tudta, hogy osteopathiát kizárólag olyan szakember oktathat, akinek van nemzetközi (5 éves) végzettsége és ezt követően 5 éves instruktori gyakorlata? Kiemelendő, hogy Magyarországon ezt az oktatói minőségi feltételt csak és kizárólag a PhysioVit tudja biztosítani az oktató személyét illetően.

   
Megjelent: 4111 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.