+36 1 471 1435, +36 1 790 9900 | « Ügyfélszolgálat: 900 - 1800. | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
hétfő, 25 December 2017 19:57

Mozgásszervi Rendelő - Gyógytorna

Különféle mozgásszervi panaszok, krónikus degeneratív megbetegedések, ízületi mozgásbeszűkülések, izomfájdalmak esetén érdemes gyógytornászaink segítségét kérni a szakszerű ellátás érdekében, legyen szó

 • tartásbeli problémákról,
 • sérülések, operációk utáni rehabilitációról,
 • gerincsérv miatti gyógytornáról,
 • ízületi kopások rehabilitációjáról,
 • osteoporózis megelőzéséről, kezeléséről,
 • általánosan a prevencióról.

Mozgásszervi rendelőnkben komplex gyógytorna-fizioterápia foglalkozások keretében pácienseink a klasszikus gyógytornától a modern rehabilitációs szolgáltatásokig bezárólag részesülhetnek összetett rehabilitációban, ahol kiemelt szerepet játszik a szakorvosi részvétel és a gyógytorna tevékenység. Pácienseink így részt tudnak venni egy helyen fizioterápiás - ezen belül gyógytorna, elektroterápia - és szakorvosi kezelésekben egyaránt.

Gyógytorna foglalkozás lépései:

1.) Mozgásszervi állapotfelmérés -  Ennek alkalmából első lépésben anamnézist veszünk fel, melyben benne vannak korábbi panaszok, betegségek stb., azaz minden olyan információ amely a gyógytorna foglalkozások során elsődlegesen kezelendő tünetek, panaszok valódi forrása lehet és elsődlegesen kezelendő.

2.) Mozgásvizsgálatok - Itt különösen pl. a mozgástartományokra, izomerőre, mozgások közben jelentkező fájdalmakra és egyéb panaszokra, az esetlegesen előforduló kompenzációs mozgásokra fókuszálunk. Kiegészítve a vizsgálatot speciális és/vagy funkcionális tesztekkel.

3.) Állapotfelmérés során nyert vizsgálati eredmények kiértékelése alapján felállítjuk a rövid és hosszú távú kezelési tervet, melynek célja a hatékony állapotjavulás, a probléma kiküszöbölése és az eredmények egyéni alapállapothoz képest hosszútávú stabilizálása a feladat.

 

Néhány kiemelt és speciális szakterületek a gyógytorna tevékenységen belül

Túlhasználatból és stresszből eredő helyi fájdalmi lágyrész-szindrómák

A valamelyik testrészhez köthető mozgásszervi panaszok egyik leggyakoribb magyarázata valamilyen ismétlődő, túlhajtott mozdulatsor, tartósan rögzült kedvezőtlen tartás vagy állandó feszült készenlét, pszichés állapot. A megterhelő mozdulatsor oka valamilyen monoton munkamozdulat vagy sporttevékenység, amely az összetett mozgást végző ízületek (váll, kezek, térd) szalagrendszerében és mozgatóizmaikban fellépő mikrosérülés, szakadás, később zsugorodás okozta fájdalmas mozgászavarban nyilvánul meg. A feszült testhelyzet vagy túl nagy fizikai megterhelés legtöbbször nyaki és ágyéki gerincfájdalmakat vált ki. Ha a megterhelt környezetben futó ideggyökök, idegek és erek is nyomás alá kerülnek, fonákérzés és keringési zavar is társulhat az adott mozdulat vagy tartás által kiváltott fájdalomhoz. Ezek megszüntetésének elsődleges eszköze a megterhelés okának felderítése, ami gyógytornászok által végzett mozgásszervi és funkcionális analíziseken, teszteken alapszik a mozgások elemzésén és pontos anatómiai tudáson, az alkalmazott terápiás lehetőségek szövetekre ható tényezőinek ismeretein alapszik. Szöveti regeneráció támogatása, segítése  alkalmazott manuális terápiákkal (pl. lágyrészek manuális terápiája, lágyrészek lazítása szakmai továbbképzéseken tanult technikákkal).

Fibromyalgia, myofasciális és általános mozgásszervi fájdalom

A reumatológus szakorvos felügyelete mellett gyógytornászaink komplex fizioterápiával, gyógytornával tudnak segíteni a kialakult probléma megszüntetésében.

Fibromialgiás fájdalmak megszüntetését célzó terápiáink a fájdalmak forrásának megállapítását, lokalizálását és a lágyrészekben rejlő kiváltó okok megszüntetését végzi olyan technikák, terápiák alkalmazásával, mint pl. fascia release terápia, dorn terápia , breuss masszázs, lökéshullám terápia, triggerpont terápia, tenderpont terápia.

Degeneratív (kopásos) ízületi betegségek: arthrosis, mechanikus gerincbetegségek

A gyógytorna feladata az ízületi porc regeneráció támogatása, a porc kopásához kapcsolódó lágyrész (kötőszövetben, ízületi tokban, szalagokban, izmokban, bőr alatti kötőszövetben létrejövő ) átalakulások lokalizálása, a fájdalmak jellegének azonosítása után, komplex gyógytorna, fizioterápia, tréning alkalmazása a mozgástartomány fenntartása, javítása és a lágyrészek tónusának normalizálása, az izomerő növelése és a fájdalmak megszüntetése miatt.

Az artrózis következtében kialakuló tartásbeli elváltozások megszüntetése, a terhelési viszonyok normalizálása és nem utolsósorban a megelőzése szintén kiemelten fontos szempontunk lesz a rendelőben végzett gyógytornász munkában. Mindezekhez gyógytornászaink rendelkeznek azokkal a tréningterv felállítási képességekkel/tudással, lágyrész mobilizációs technikákkal, melyek segítik a porckopást kezdeti stádiumban történő megállapítását követően a porcregeneráció támogatására a gyógytorna eszköztárán belül, speciális gyógytorna gyakorlatokkal. Célunk a porctáplálás segítése, valamint a degeneratív folyamatok lassítása.

Csontritkulás, osteoporosis kezelése és megelőzése

A rendelkezésre álló orvosi leletek alapján az egyéni terhelhetőségi szintet komplex állapotfelméréssel megállapítjuk, majd tréninggyakorlatokkal támogatjuk az izomerőt a csontszerkezet átalakulását különböző testhelyezetekben – különös figyelemmel a kompressziós terhelésre az oszteoporózis súlyosságának függvényében – a kialakuló lágyrész elváltozások megszüntetésére reumatológus orvos felügyelete mellett.

Gerincferdülés terápiája

Gerincferdülés 3 dimenziós terápiája, melynek célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, háromdimenziós forgató légzéssel a törzs korrekciója, ennek megtartása mellett intenzív izomerősítés és nyújtás.

Gyógytornász, speciálisan képzett Schroth terapeuta közreműködésével megtanult korrekciós helyzetek nagyon jól beépíthetők a hétköznapi életbe,a gyakorlatokkal a kialakult hibás tartás aktív korrekciója, a belső testkép normalizálása az elsődleges célunk. Mindezeket az életvezetést és izomerősítést egyaránt segítő speciális tornagyakorlatok szakszerű végzése történik a rendelőben alkalmazott Schroth tornán.

Gerincsérv

A porc egy "élő szövet" állandóan átépül a külső környezeti hatások (kompressziós, torziós erők stb.), valamint a táplálkozás befolyásolja ennek ütemét. Szakadások szinte mindenkinél lehetnek, de sok esetben tünetmentesek, hiszen optimális körülmények mellett (megfelelő terhelés, táplálkozás stb.) regenerálódnak. A tünetek akkor kezdődnek, amikor a porckorong kocsonyás állománya kitüremkedve nyomás alá helyezi a szalagok kötőszövetes elemeit, vagy a gerinccsatornából éppen ott kibújó ideget.

Kiemelten fontos problémakör azonban, hogy a fájdalom miatt azonnal beindul egy izomvédekezési reakció (tónusnövekedés), mely kímélő testtartással párosul. Mindez elegendő ahhoz, hogy az ízületi szalagok, a gerinc kisízületei, valamint az izmok területén futó kötőszöveti csatornák megfeszüljenek és a későbbi panaszok kiváltó okaivá váljanak. Ezek pedig kizárólag speciális kötőszöveti (fascia) kezelésekkel oldhatók fel a terhelések során kialakuló egyéni fascialáncok mentén. A feszülési láncok pedig minden embernél más-más képet mutatnak majd.

A kötőszöveti feszülések sajnos minden esetben terhelés, testmozgás hatására (pl. előrehajlás, majd talajról nehéz tárgy emelése) szúró, tompa, kisugárzó, éles izom-, vagy ízületi fájdalmat, merevségérzést, érzészavart hozhatnak létre. Pácienseink ilyen esetekben sorra arról számolnak be, hogy ha megmozgatják a problémás testrészt, vagy "kiropogtatják", akkor utána egy darabig elmúlik a fájdalom, a mozgás könnyebb, de valamiért aztán a panaszok mégiscsak visszatérnek. Ez az információ mindig megerősít minket abban, hogy jó irányban gondolkodunk és a kötőszöveti láncokat azonnal manuális technikákkal el kell kezdenünk lazítani.

Az általunk alkalmazott manuális technika típusa mindig attól függ, milyen jellegű a kötőszöveti elváltozás, amely a fájdalom forrása. Pl. kötőszövet (fascia) letapad, megvastagszik, csavarodik, csomósodik, vagy nyúlik, illetve van benne szöveti ödéma, vagy nincs. Fontos az alkalmazott manuális terápia szemszögéből, hogy csonthártyát, inat, izmot, ízületi tokot, szalagot, vagy a bőr alatti kötőszövetet kell kezelni, panaszmentessé tenni. További kiemelten elemzésre váró tényező a munkavégzés, a testtartás, a napi aktivitás, testmozgás, annak körülményei stb. a funkcionális terhelések viszonylatában. Annak érdekében, hogy a panaszokat rendkívül hatékonyan tudjuk szüntetni, számunkra kiemelt szempont a terápiák alkalmazhatóságának sokszínűsége, egyedisége, individuális jellege.

Ízületi gyulladás kezelése

A gerinc és az ízületek krónikus gyulladásai (rheumatoid arthritis, arthritis psoriatica, spondylarthritisek, köztük a Bechterew betegség) esetén célunk a párhuzamos orvosi terápia mellett az ízületek mozgástartományának megőrzése, az ízület körüli lágyrészek lazítása, tónusának normalizálása. A komplex gyógytorna ezen területekre terjed majd ki a rendelőben.

Mozgásszervi fájdalmak csillapítása – lágyrész manuális terápiák, fasciatechnikák alkalmazásával

A fascia legfontosabb tudnivalói:

 1. A fasciának közvetítő szerepe van az izmok és a csontok között. Több stabilizációs funkciót tud ellátni, mint az izmok, azonban egyidejűleg több mobilitással rendelkezik, mint a csontok.
 2. Fascia a test minden részén található, minden egyes sejtet is ez vesz körül. Még ha sikerülne is a fasciaborítás tartalmát eltávolítani, megmaradna az ember ’váza’.
 3. Robert Schleip bizonyította, hogy a fascia kontraktilis elemeket is tartalmaz. Folyamatos, hosszantartó stressz esetén a vegetatív idegrendszeren keresztül a fascia tónusnövekedése következik be, melyet mi feszülésként és merevségként élünk meg.
 4. A fasciát az érzékszervek közé sorolhatjuk. Több idegrostot tartalmaz, mint pl. bőrünk, vagy szemünk. Ezért vezethet egy probléma a fasciában nagyon erős fájdalomhoz.
 5. A fascialáncon keresztül az egész testben eloszlanak a feszülések. Fiziológiásan ez a fellépő erők eloszlatására szolgál, patológiásan azonban egy pont leszorítása egy akár távoli testrész hibás feszülését eredményezi.
 6. A fascia segíti az izomzatot összehúzódáskor. Alakjában tartják az izmot, és támpontot adnak az erőkifejtéshez.

 

Gyógytorna magánrendelőnkbe előzetes időpont egyeztetés online és telefonon egyaránt lehetséges. Online időpont foglalás ide kattintva érdető el: MYPHYSIO regisztráció

Bejelentkezés telefonon a következő elérhetőségek valamelyikén: +36 1 471 1435, +36 1 790 9900, +36 1 471 2528

Mozgásszervi Rendelő és Orvosi Központ címe: - 1143 Budapest, Gizella út 51-57. 

Tisztelt Olvasó! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen cikk szerzői jogi védelem alatt áll. A cikk, vagy egy részének bármilyen felhasználásához ( másoláshoz , fordításhoz stb.)  a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A szerzői jog megsértése súlyos jogi következményeket von maga után.

hétfő, 18 December 2017 00:54

Orvosi Központ - Reumatológia szakrendelés

Elérhető a Gizella úti Mozgásszervi Rendelőben és Orvosi Központban széles körű Reumatológiai szakrendeléssel várjuk vendégeinket, pácienseinket. A szakorvosi részlegünk fő feladata a mozgásszervi panaszok hátterében álló betegség(ek) feltérképezése, diagnosztizálása, komplex kezelési terv kidolgozása, illetve a további szükséges kivizsgálási irányok meghatározása, amelyek elvégzésére javaslatot teszünk pácienseink számára. Ezt az akut betegek és az idült reumatológiai problémákkal rendelkezők fizikális vizsgálatával, valamint képalkotó eredmények  (röntgen felvétel, ultrahang, oszteodenzitometria, esetleg CT, MRI) és laboratóriumi leletek értékelésével, gyógyszeres kezelési javaslatokkal és helyi beavatkozásokkal végezzük.

Reumatológiai betegség alapos gyanúja esetén szűrő jellegű tanácsadást végzünk, életmódi ajánlásokat teszünk. Reumatológiai szakrendeléseinken elérhető nálunk:

 • Szakorvosi vizsgálatok
 • Szakorvosi konzultációk
 • Túlhasználatból és stresszből eredő helyi fájdalmi lágyrész-szindrómák
 • Fibromyalgia és általános mozgásszervi fájdalom
 • Degeneratív (kopásos) ízületi betegségek: arthrosis, mechanikus gerincbetegségek
 • Csontritkulás, osteoporosis
 • Gerinc- és sokízületi gyulladás
 • Orvosi kollagén kezelés
 • Orvosi lézer kezelés
Dr. Áts Katalin, reumatológus szakorvos

Hogyan, milyen formában vesz részt orvosi centrumunk a betegközpontú, modern szemléletű rehabilitációban? Melyek reumatológia szakrendelésünk elsődleges és fő tevékenységei? Mindezt a szakterület vezetője, dr. Áts Katalin foglalja össze Önök számára.

 

Túlhasználatból és stresszből eredő helyi fájdalmi lágyrész-szindrómák

A valamelyik testrészhez köthető mozgásszervi panaszok egyik leggyakoribb magyarázata valamilyen ismétlődő, túlhajtott mozdulatsor, tartósan rögzült kedvezőtlen tartás vagy állandó feszült készenlét, pszichés állapot. A megterhelő, fájdalmakat okozó mozdulatsor oka valamilyen monoton munkamozdulat vagy sporttevékenység, amely az összetett mozgást végző ízületek (váll, kezek, térd) szalagrendszerében és mozgatóizmaikban fellépő mikrosérülés, szakadás, később zsugorodás okozta fájdalmas mozgászavarban nyilvánul meg.

A feszült testhelyzet vagy túl nagy fizikai megterhelés legtöbbször nyaki és ágyéki gerincfájdalmakat vált ki. Ha a megterhelt környezetben futó ideggyökök, idegek és erek is nyomás alá kerülnek, fonákérzés és keringési zavar is társulhat az adott mozdulat vagy tartás által kiváltott fájdalomhoz. Ezek megszüntetésének elsődleges eszköze a megterhelés okának felderítése, ami a mozgások elemzésén és pontos anatómiai tudáson alapszik.

Műszeres vagy képalkotó vizsgálatokra ritkán, főleg idegi és keringési szövődmények esetén lehet szükség. A kezelés középpontjában a kiváltó tényezők lehetséges kiküszöbölése, helyi gyógyszeres (tapasz, kenőcs, helyi lazító és gyulladáscsökkentő injekciók) kezelés és lazító tornagyakorlatok, fizikoterápia állnak.

Idült esetekben a túlfeszülést gátló, a testhelyzetet korrigáló gyógyító segédeszközök is alkalmazhatók.

 

Fibromyalgia és általános mozgásszervi fájdalom

Nagyon sokszor a lokalizált, de több jellemző helyen érzett görcsös izomfájdalom (fibromyalgia) vagy a diffúz, kiterjedt mozgásszervi fájdalom kimutatható fizikai terhelés, vagy anatómiai elváltozás nélkül jelentkezik és szinte szünet nélkül fennáll. Álmatlansággal, állandó fáradtságérzéssel párosul, eluralja az érintett mindennapjait. Súlyosabb esetben letörtséggel, szorongással, valódi depresszióval párosul.

Mai tudásunk szerint a tünetek a mozgásszervekben jelentkeznek, de lényegük a fájdalom érzékelésének és idegrendszeri feldolgozásának megváltozása. Ennek oka és súlyosbító tényezője valamely elsődlegesen pszichés tényező: olyan megoldatlan magánéleti probléma, elidegenítő munkakörülmények, teljesítményhajsza, elvárások, amelyek állandó feszültséget tartanak fenn és végül kiégésre, közönyösségre vezetnek.

Tartós fennállásuk után szinte ugyanolyan közvetlenül mozgásszervi elváltozásokat (izomgörcsösödést, hegesedéseket) alakíthatnak ki, mint amilyeneket a fizikai túlterhelés okoz. Ennek a láncolatnak a megszakítása és így a gyógyulás is a helyzet felismerésétől, pszichológussal vagy pszichiáterrel való együttműködéstől várható elsősorban.

A reumatológus és gyógytornász támogatással, a kialakult elváltozások helyi kezelésével, komplex fizikoterápiával, gyógytornával (fizioterápia) tud segíteni.

 

Degeneratív (kopásos) ízületi betegségek: arthrosis, mechanikus gerincbetegségek

Az ízületi porc feladata a terhelés megosztása és a mozgáshoz szükséges energia minimalizálása. Ezeknek úgy tud megfelelni, ha nagyon szilárd, de ugyanakkor rugalmas és felszíne igen sima. Ezeket a tulajdonságokat erős, de rugalmas rostok hálózata és igen sok vizet tartalmazó kötőanyag biztosítja. Az idő múlásával összetevőinek minősége és a ezáltal a porc szerkezete úgy változik meg, hogy ezek a képességek csökkennek és ezáltal feladatának nem tud megfelelni.

A romlási – degeneratív - folyamatot a túlzott terhelés (például a túlsúly) felgyorsítja. Ezért a „kopásos” ízületi betegség gyakorisága az életkorral és a megterheléssel arányosan növekszik. A megvékonyodott porc miatt a végtagok és a gerinc ízületei, összeköttetései instabillá válnak, a tok, a szalagok és a környező izmok inai felrostozódnak, szakadoznak, az izomzat görcsös lesz, majd hegesedik, zsugorodik. Disztorziók alakulnak ki a környékbeli szövetekben. Ezek a másodlagos jelenségek okozzák a betegek fájdalmát és mozgásaik beszűkülését. A nagy ízületek (csípő, térd, váll) előrehaladott kopása vagy csontelhalással járó eseteiben az ízületpótló műtétek (artroplasztika, protézisműtét) jórészt visszaállítják az ízület eredeti állapotát.

Az előrelátó tervezés és felkészülés biztosíthatja a műtét sikerét. Azonban az esetleges műtét optimális időpontjának optimális beállításáig a folyamat lassítása, a romlás megelőzése, a fájdalom csökkentése, a mozgáskészség megőrzése a reumatológus és a gyógytornász feladata. A súlycsökkentés, izomerősítés aktív életvitelt kíván. A fájdalomcsillapításban az izom- és szalag eredetű fájdalmak helyi kezelése a leghatásosabb. A megnövekedett súrlódású porcfelületek segédanyagokkal való injekciós kiegyenlítése elfogadott és bizonyítottan kedvező eljárás.

 

Csontritkulás, osteoporosis

Csontozatunk teljes kifejlődése kezdetén a felépítés folyamatai az uralkodók: bonyolult szabályozó rendszer gondoskodik arról, hogy csontjaink elnyerjék végleges formájukat, méretüket, minőségüket. A fejlődés befejeztével még az igénybevétel (azaz a fizikai terhelés, a mozgásmennyiség), a táplálkozás (fehérje, kálcium, D-vitamin bevitele, terhesség igényei) és az esetleges törések alakítják a csontozatot. Ebben az életszakaszban a csontépítés és lebontás folyamatosan zajlik, de egymást kiegyenlítve, a folyamatos átépülés révén biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű csontot. Az életkorral vagy a hormonális tényezők megváltozásával (menopausa, férfiklimax, petefészekműtét vagy rákellenes hormongátló kezelés) a csont lebontása válik meghatározóvá. Számos egyéb betegség is okozhat csontritkulást.

A csökkent felépítés és a fokozott lebontás a csontozat mennyiségének és minőségének csökkenése miatti fokozott csonttörési kockázattal jár. A csontritkulás felismerésének és követésének legegyszerűbb eszköze a csont kalcium tartalmának műszeres mérése (oszteodenzitometria, ODM), amelynek eredménye számszerűen megadja a csont sűrűségét. Ennek alacsony értékei esetén a csonttörés kockázata nagy. A ritka csont kis erőbehatásra is eltörhet, a törés kockázatát azonban tovább növelik az eleséshez vezető egyéb okok: megszédülés, elbotlás szőnyegben vagy vezetékben, elcsúszás fürdőszobában.

Ha az ODM vizsgálat révén csontritkulásra derül fény, annak közelebbi okát tisztázni kell. A reumatológus ennek érdekében további vizsgálatokat és konzultációkat kezdeményez, hogy a leginkább okszerű és korszerű kezelést alkalmazhassa. A kiválasztott gyógyszeres kezelés mellett azonban el kell fogadtatnia és meg kell szerveznie a beteg csontritkulásának és a csonttörésének megelőzését vagy a kialakult betegség romlásának lassítását szolgáló életviteli változtatásokat és mozgásterápiát. A csontritkulás önmagában nem fájdalmas, de a csigolyák csontritkulásos eredetű, fokozatosan vagy akár hirtelen bekövetkező alakváltozásai (beroppanás) következtében a gerinc szalagrendszerében és izomzatában keletkezik fájdalom, amelyet aktuálisan kezelni kell.

 

Gerinc- és sokízületi gyulladás

A csigolyák és a végtagok ízületeinek gyulladásait fertőzések, kicsapódó kristályok keltik vagy az immunrendszer működészavara következtében jönnek létre. Fő megjelenési formáik szerint egy- egy nagy ízületen vagy szomszédos csigolyán hirtelen, hevesen, vagy egyre több ízületre vagy nagyobb gerincszakaszra terjedve, fokozatosan fejlődnek ki. A fertőzéses vagy kristály által keltett gyulladásra az előbbi, akut, míg az autoimmun jellegűekre inkább a fokozatos kezdet jellemző.

Minden ilyen gyulladás esetén lehetőleg gyorsan és minél konkrétabban meg kell nevezni a betegséget. A heveny gyulladások esetén legsürgősebb teendő a fertőzés bizonyítása vagy kizárása, amihez az érintett ízület megcsapolásával nyert folyadék vizsgálata szükséges. A vérminta laboratóriumi vizsgálata az anyagcsere és immun eredetű gyulladások elkülönítéséhez és a gyulladás hevességének megállapításához ad támpontot. A heveny, különösen a fertőzéses gyulladások gyógyszeres kezelését azonnal meg kell kezdeni, a krónikussá alakuló gerinc- és sokízületi gyulladások kezelését a beteg részletes tájékoztatásával kell megtervezni és vele közösen dönteni a választandó eljárásokról. A kialakult betegségeknél a folyamatos követés és a mindenkori aktuális jelenségek konkrét ellátása biztosítja legjobban a betegség viszonylag legkedvezőbb kimenetelét.

A korszerű gyógyszereléssel és együttműködő életvitellel ma már elérhető a szinte panaszmentes állapot és zavartalan működőképesség. Ez a súlyos gyulladásos betegségekben is reális célkitűzés. A gerinc és az ízületek krónikus gyulladásai (rheumatoid arthritis, arthritis psoriatica, spondylarthritisek, köztük a Bechterew betegség) az úgynevezett betegségmódosító gyógyszerekkel kezelhetők legeredményesebben.

A legkorszerűbb, a biológiai terápia akár meg is állíthatja a betegséget abban a szakaszában, amikor alkalmazni kezdték. Azért „biológiai”, mert a betegség biológiai okait gátolják meg, biológiai módszerekkel gyártott, védőoltás-szerű készítmények. Ezeket alapos átvizsgálás után szabad csak elkezdeni és adásukat folyamatosan felügyelni kell az erre feljogosított centrumok és a beteg reumatológus kezelőorvosainak együttműködésével.

 

Orvosi kollagén kezelés

A kúraszerűen alkalmazott injekciós terápia a GUNA milánói gyógyszergyárban készített steril ampullákkal történik. A fájdalmas terület és a fájdalom kiváltó oka alapján választjuk ki az adott gyógyszereket. Vékony, speciális tűvel történik a kezelés, sokszor már az injekció beadása után azonnal csökken a fájdalom. Hatékonyan  csökkenteni a kopás, gyulladás, túlerőltetés, sportsérülés során kialakuló mozgásszervi panaszokat.

Megfelelő indikációban alkalmazott 3-5 kezelés akár végleges, de legalább 6 hónapos fájdalommentességet eredményez. Cukorbetegek, véralvadásgátló gyógyszert szedő, Lidocainra és szteroidokra érzékeny betegek is kaphatják. 

 

Orvosi lézer kezelés

A lágylézer gyógyászati hatásai számos biofizikai mechanizmus együttes jelenlétének köszönhetőek. Az elmúlt 50 évben számos klinikai tanulmányt és klinikai vizsgálatot végeztek, melyek alátámasztották a lágy-lézeres kezelések jótékony hatásait.
Hatásai: fájdalomcsillapítás, gyulladás és duzzanat csökkentése, gyorsabb sebgyógyulás, fokozott szöveti regeneráció és sejt növekedés, javuló vérkeringés, fokozott anyagcsere, fokozott idegi működés, túlzott hegszövet képződés csökken, javuló immunfolyamatok.

Előnyei: fájdalommentes, akár egy alkalom után eredmény várható, többször ismételhető, bármilyen anyagból készült protézis esetén is használható, pacemaker beültetés után is alkalmazható. Jó eredménnyel alkalmazható: izom-, ínsérülések, sportsérülések, zúzódások, húzódások, gyulladások, izom-, ízületi, derékfájdalom, sarkantyú, csontritkulás okozta fájdalom, artrózis, tenisz- és golfkönyök, bütyök, kalapácsujj okozta fájdalom esetén.

 

Reumatológia szakrendelésünk hétfői és szerdai napokon elérhető Gizella úti Mozgásszervi Rendelő és Orvosi Központ területén 9:00-14:00 óra között. Szakrendelésre előzetes időpont egyeztetés online és telefonon egyaránt lehetséges. Online időpont foglalás ide kattintva érdető el: MEDCHECK regisztráció

Bejelentkezés telefonon a következő elérhetőségek valamelyikén: +36 1 471 1435, +36 1 790 9900, +36 1 471 2528

Mozgásszervi Rendelő és Orvosi Központ címe: - 1143 Budapest, Gizella út 51-57. 

 

Tisztelt Olvasó! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen cikk szerzői jogi védelem alatt áll. A cikk, vagy egy részének bármilyen felhasználásához ( másoláshoz , fordításhoz stb.) a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A szerzői jog megsértése súlyos jogi következményeket von maga után.

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.