+36 1 790 9900 | « Ügyfélszolgálat: 900 - 1800.  SMS chat: +36 70 700 9419 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
hétfő, 03 Április 2017 00:39

Myofasciális Proprioceptiv Physiotape®

Innovatív, a modern tudományos eredményeket, az anyag minőségét és a szöveti analízisek vizsgálatát különféle patológiás elváltozások szövettani háttereit egyaránt figyelembe vevő Myofasciális Proprioceptiv Physiotape® tanfolyamunkat azok részére ajánljuk, akik elsősorban teljesítményorientált sportolók és/vagy sportrehabilitációs területeken sportolókkal foglalkoznak. A tartalmában és anyagában egyaránt minősített, védjegyoltalom alatt álló képzési tematika sportágspecifikus kötőszöveti analízisekre épülően az elváltozásra, annak ok- okozati összefüggéseire adaptálja a speciális taping technikák elsajátítását.

A tananyag elméleti alapjai a fascialáncokra, a kötőszövet térhálós szerkezetének elváltozásaira épülve prezentálja a tüneteket, fájdalmakat, azok lokalizálását, majd a panaszoktól, az elváltozás jellegétől függő kineziológiai tapasz ragasztást.

 

Miért érdemes a Myofasciális Proprioceptiv Physiotape® tanfolyamot választania akkor is, ha már használja a kineziológiai tapaszokat? Elsajátíthatók a:

 • fascia szövetéből eredő fájdalmak csillapítási lehetőségei (szúró, tompa, égő, kisugárzó stb.)
 • sportsérülések tüneteinek, kiváltó okainak enyhítése, optimális tréning és taping kombináció alkalmazásával, valamint a terhelésmegoszlás szenzoros korrekciója.
 • mozgáskorlátozottság fokozására vonatkozó ragasztási technikák és megelőző/kiegészítő mobilizáló technikák használati formái.
 • tartáskorrekció elméleti és gyakorlati háttér ismeretei. Szöveti funkciók erősítése, segítése (pl. artrózis, instabilitás, krónikus ízületi gyulladás, rágóízületi problémák).
 • dinamikus pumpafunkciók serkentési lehetőségei.
 • mobilizálás fokozatai speciális ragasztási technikák alkalmazása mellett.
 • a myofasciális taping alkalmazás előtti vizsgálati módszerek és speciális szöveti tesztek.
 • az izomsérülések, izombénulások, izomspazmus és az ehhez tartozó myofascialás ragasztási formák, lehetőségek.
 • krónikus gyulladások, túlterhelés, vagy mechanikai irritáció miatti kötőszöveti bántalmak és az ehhez tartozó myofascialás ragasztási formák, lehetőségek.
 • újfajta myofasciális kezelési módszerek kiegészítése tapinggel disztoziók típusa, jellege szerint.

 

Myofasciális Proprioceptiv Physiotape® képzés 1 napos, 10 tanórából álló képzés, melyet profi- és hobbi sportolóknak, gyógytornászoknak, edzőknek, orvosoknak, gyógymasszőröknek, valamint egyéb szakmacsoportoknak konduktoroknak, humánkineziológusoknak, testnevelő tanároknak, gyógytestnevelőknek kifejezetten ajánlunk.

 

Időpont:

 • BUDAPEST, 2018. december 17.

 

Ez a képzés az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 7. § (2a) bekezdése alapján a képzés akkreditál, 19 kreditpontot ad a következő kategóriákban:

 • 09. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoport
 • 15. Rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoport

 

Képzés helye:  PhysioVit Rehab Akadémia, 1143 Budapest, Hungária krt. 130. (Helyszínváltozás jogát fenntartjuk.)

 

Tandíj:

 • HUF: 23.000 Forint, amely magában foglalja az órai jegyzet és gyakorló anyagokat, az igazolásokat regisztrációját. Képzési díj PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal 18.000 Ft. Képzéshez kedvezményes csomagok tartoznak. Aktuális akciókról, kedvezményekről tájékozódjon ide kattintva: "Kedvezményes képzési csomagok."
 • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
 • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

 

Kategória: Képzések leírása

Az elmúlt egy évben a Proprioceptiv Physiotape® szemlélet és technika továbbfejlesztésére fókuszáltunk. A kiváló eredményeknek, teszteknek köszönhetően az újdonságok most már bekerültek a gyakorlatba, a terápiás kiegészítő lehetőségekbe és a képzési tematikába egyaránt. Nagykereskedelmi fogalomban kapható kineziológiai tapaszok nem szakemberek által végzett használata új irányokat és lehetőségeket nyitott a tapingben, mégpedig a helyes használatra ösztönzés és tanítás területén. Ezesetben az alkalmazási lehetőségek elsősorban a tüneti ragasztások kategóriáira korlátozódnak. Ezzel párhuzamosan a szigorúan szakemberek számára fenntartott szöveti analíziseket előtérbe helyező specifikus vonal a Proprioceptiv Physiotape® technikán belül szakmaiságában, egyediségében, alkalmazott technikáiban szintén bővült, növekedett.

Azt követően, hogy 2015. áprilisában megjelent gélgolyós tapaszok (IQ TAPE™) megnyitották előttünk új technikák bevezetésének lehetőségét, tekintettel a szövetekre gyakorolt bővített hatásmechanizmusok elérésére, a 2016-os esztendőben pedig az extra erős sporttapaszok adtak számunkra esélyt az effektivitás növelésében, a technikát, a ragasztási formákat bővítettük. Mint azt már sok fórumon, képzéseinken hangoztattuk a Proprioceptiv Physiotape® technikában alkalmazott szabályrendszer szerint a szöveti analízisek, annak elváltozásai és élettani folyamatai oldaláról közelítjük meg a rehabilitációban, a sportrehabilitációban alkalmazható ragasztási lehetőségeket.

Az elmúlt évek kutatási eredményeit és gyakorlati tapasztalatait ötvözve fektettük le a bővített Proprioceptiv Physiotape® tematikát,annak irányelveit, széleskörű rendszerét, melynek neve, technikája, tartalmi rendszere a PhysioVit® csoport védjegyévé vált. Ez azt is jelenti, hogy a tematikát megtanuló szakemberek már rögzített védjegyhasználati lehetőséget kapva egy teljes mértékben szakmai, minőségi és eredményes tematikát használhatnak, alkalmazhatnak az Oklevél birtokában sportolóikon, betegeiken, vagy saját magukon.

Proprioceptiv Physiotape® képzési rendszer kettő iránya:

1.) Terápiás célokból történő alkalmazás rehabilitáció és sportrehabilitáció területén. - Szakember végzi a ragasztást, aki tisztában van a szövetek élettani, biokémiai, sejtbiológiai, patológiai, illetve regenerációs folyamataival. Ragasztás előtt elvégzi a szükséges analíziseket, feltárja a panaszok, a problémák hátterében megbújó szöveti változásokat, a kiváltó okokat és a velejáró következményeket. Megtekintve/vizsgálva a ragasztási helyet, azon belül feltérképezi a szöveti tulajdonságok mozgás közben létrejött változásait, majd ezek ismeretében meghatározza az alkalmazandó ragasztási technikát. Ezekre alapozott kineziotaping használati lehetőségek évek óta megtanulhatók 2 napos szakmai továbbképzéseken orvosok, gyógytornászok, edzők, humánkineziológusok, gyógymasszőrök stb. számára.

2.) Otthoni körülmények között végzett ragasztások, melyeknél az 1. pontban vázoltak szerinti szakmai, szöveteket analizáló élettani ismeretek nincsennek jelen. Itt elsősorban a fájdalomcsillapításra, a szövetek tehermentesítésére, a duzzanatok csökkentésére korlátozódik az alkalmazott felhelyezési technika, de ami a legfontosabb, hogy helyesen. Ez az előadás minden érdeklődő részére (szakemberek és nem szakemberek számára egyaránt) nyitott és látogatható.

A helyes otthoni használatra, annak biztonságos, irányított megismertetésére koncentráltunk akkor, amikor úgy döntöttünk, hogy októberben elindítjuk az ingyenes kineziológiai taping szimpóziumokat, illetve 2017-től a workshopokat, melyek hatalmas nagy sikert aratottak az érdeklődők körében. Egy hónap leforgása alatt kb. 1342 téma iránt érdeklődő regisztrációt kaptunk. Ez is mutatja számunkra, hogy a kereskedelmi foglalomban kapható, otthoni körülmények között szintemár rendszeresen használt kineziológiai tapaszok ragasztása iránt milyen hatalmas az érdeklődés.

A Proprioceptiv Physiotape® szakmai továbbképzéseket továbbra is különválasztva tartjuk és e területen újdonságok, a gyakorlatban rendkívül jól bevált hatékony ragasztási technikák kerültek 2017-től előtérbe, követve a szöveti analíziseket, a gyártók által biztosított új technológiákat, a szélesedő szöveti támogatási célokat, melyek eredménye a tapasz tulajdonságainak, formájának, jellegének változásával párhuzamosan az új ragasztások megjelenése.
2017. januárban induló képzéseink már ezeket az idén megjelent újításokat is biztosítják a jelenlévők számára. Főbb pontokban nézzük az újdonságokat kizárólag szakemberek részére megtartott 2 napos képzéseinken, ahol előtérbe kerülnek:
 • - Új ragasztási technikák az anyag jellegéhez igazodva.
 • - Új ragasztások a korrekcióban.
 • - Új ragasztások a szöveti mobilizálásban.
 • - Új ragasztások a krónikus gyulladások csökkentésében.
 • - Új ragasztások az ödéma csökkentésében.
 • - Új ragasztások a pumpafunkcióban.
 • - Új ragasztások a szalagszakadásban, izomrost szakadásban.
 • - Új ragasztások a fascia lazításában.
 • - Új kiegészítő tesztek és szöveti analízisek a ragasztási technikák meghatározásában.
 • - Új, tudományosan bizonyított elméleti alapok az izomtechnikában a szöveti analízisek alapján.
Ezen felsorolásokon belül taglaljuk majd a témákat a legapróbb részletekbe menően. 2017-től tehát továbra is megosztjuk a Kineziotape - Proprioceptiv Physiotape® koncepciót egyrészt szakemberek részére kibővített tudományos és elméleti/gyakorlati alapokra helyezve, másrészt nem szakemberek részére a helyes és otthoni körülmények között biztosított megfelelően eredményes termékhasználat területére. Ezek azonban nem váltják ki a terapeuta által biztosított rendkívül széleskörű alkalmazást, de lehetőséget teremtenek ahhoz, hogy a szakember által végzett terápiák előnyösebb szöveti tulajdonsági szinten kerüljenek elkezdésre (pl. duzzanat csökken, fájdalom mérsékeltebb stb.)
 
Addig is várjuk az érdeklődői regisztrációkat ingyenes szimpóziumainkra, vagy szakmai továbbképzéseinkre, illetve nem szakemberek részére tartott egészségnevelő, rekreációs workshopokra:

 

Kanyó Ildikó, ügyvezető - sportfizioterapeuta

Proprioceptiv Physiotape® szemlélet és kocepció alapítója

Kategória: Képzés

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.