+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
 
Ma már nagyon széles palettából válogathatunk a különböző posztgraduális illetve végzettséghez kötött képzésekből, mind gyógytornászként, orvosként, edzőként, masszőrként. 
Az alábbiakban ezen tanfolyamok egyikét szeretném bemutatni, a viscerális osteopathiát. A viscerális vagy zsigeri szó a belső szervekre utal. 
 
Az osteopathián belül 4 különböző és nagy ág van:
 • Parietális osteopathia                  
 • Cranialis osteopathia 
 • Fascialis osteopathia  
 • Visceralis osteopathia               
 
Az osteopathiát - melynek alapjait Dr. A. T. Stilltől származtatjuk - habár ágak szerint csoportosítjuk az alapelveknek megfelelően holisztikus szemlélet jellemzi. Ez annyit jelent a viscerális (zsigeri) osteopathia tekintetében hogy annak ellenére hogy a tananyag nagy részét a belső szerveink alkotják, minden esetben vizsgálnunk kell az egész testre, így a zsigeri szervek mozgásszervrendszerre történő kihatását is és ugyanezt visszafelé. Például ha van valakinek egy krónikus derékfájása van, akkor meg kell vizsgálni a hasüregi szerveket hiszen az autonóm idegrendszer által összeköttetésben vannak. Vagy lehet összefüggés egy jobb oldali váll mozgásbeszűkülés és egy régebbi appendectomia hege között is.  Nagy segítség egy terapeuta számára, ha ezeket az összefüggéseket ismeri és már az anamnézis során megállapítja az esetleg fennálló összefüggéseket, mikor a páciens egy térdfájdalommal, vállpanasszal, gerincproblémával stb. jön kezelésre. A csontok alkotta ízületeinken kívül vannak 2 szerv illetve egy szerv- és izomfal alkotta ízületeink is. A belső szerveink szorosan együtt működnek.
Az osteopathia szerint a cirkulációnak zavartalannak kell lennie, ha a testnedvek és az energia áramlása zavartalan akkor a szervezetünk képes megvédeni saját magát a kórokozóktól. Az iskolában mind tanuljuk hogy milyen fontos a megfelelő vérellátás és nyirokkeringés,gerinc velői folyadék keringése, gyomornedvek elégséges termelése, stb.
 
 
A jó áramláshoz elengedhetetlen hogy jó legyen a szerv motricitása, mobilitása, motilitása. Mit jelentenek ezek a meghatározások?
 •       Motricitás a szerv passzív helyváltoztatását jelenti, olyan esetekben mint például ha jobbra dőlünk a törzsünkkel akkor a jobb oldali szervek komprimálódnak, bal oldalon pedig meg nyújtjuk a törzsfalat, a függelékek által egy húzást gyakorolunk. 
 •       Mobilitás 2 szerv egymáshoz, vagy egy szerv a törzs falához képesti mozgathatósága. Ennek a mozgásnak a motorja lehet a motricitás vagy egyéb automatikus mozgások mint a rekeszizom mozgása e légzés során, a szívverés és a perisztaltika. 
 •       Motilitás a szerv lassú frekvenciájú belső mozgása. 
 
Mit nyújthat a szakembereknek egy viscerális osteopathia?
 
A viscerális osteopathia tanfolyam segítségével egy új szintre emelhetjük már meglevő anatómiai és élettani tudásunkat.
Képessé válunk olyan összefüggések értelmezésére, és ennek tudatában olyan terápia biztosítására mellyel azokon a pácienseken is segíteni tudunk akiken korábban nem.
Sőt, a legtöbb esetben mind a mozgásszervi mind az belszervi panaszokra is jótékony hatással lehetünk, segíthetünk például akár reflux esetén is.
Panaszok kiváltó okának és következményeinek gyorsabb és hatékonyabb feltérképezésében is segítségünkre van, ezzel pedig efektívebb, szerteágazóbb terápiás lehetőségünk bontakozik ki.
 
A PhysioVit viscerális osteopathia képzés (4x4 nap) sok gyakorlati résszel és a IFAO által biztosított minőségi magas óraszámú oktatás után magabiztosan tudunk a tanfolyam után kezelni. Az tananyag szuper felépítése és a magasan képzett instruktorok mind hozzájárulnak ahhoz hogy a tanfolyam végén gond nélkül tudjunk differenciálni a szerveket érintő problémák között, mely kiemelten fontos hiszen vannak olyan esetek melyek nem csak hogy kontraindikációt képeznek de orvosi kivizsgálást is igényelnek. 
Gyakorlati sikereinket a viscerális osteopathia területén esetbemutatók formájában prezentáljuk az érdeklődőknek. Ezek itt, a PhysioBlogban tekinthetők meg:

 

Írta: Gálfi Lotti - gyógytornász, sportfizioterapeuta, viscerálterapeuta

 

Hallgatóknak kiemelendő: Magyarországon nemzetközileg elismert képzési inzétezek által biztosított Osteopathia képzés kizárólag a PhysioVit-nél található, máshol sehol (!).  Amennyiben minőségi és megbízható tudást szeretne az Osteopathia, vagy annak egyes területei (viscerális, cranialis, parietális, fasciális) esetében szerezni, fontos, hogy utána nézzen annak, hogy milyen szakmai továbbképzésre regisztrál. Továbbá a PhysioVit által képviselt minőségi és hazai környezetben is a nemzetközi trendeknek megfelelő Osteopathia ismeretek nálunk kizárólag olyan instruktoroktól kerülnek oktatásra, akiknek nem csak az osteopatha végzettségük van meg, hanem a jogosultságuk is arra, hogy oktassanak Osteopathiát, vagy annak részleteit. E tekintetben is egyedülállóak a PhysioVit Osteopathia tanfolyamai. 

Viscerális Osteopathia - IFAO 2019. decembertől;  Craniosacralis Osteopathia - IFAO 2018. októbertől;  Fasciális osteopathia - INOMT 2018. decembertől, IFAO 2019. márciustól; Parietális osteopathia - INOMT 2019. februártól

Tudta, hogy osteopathiát kizárólag olyan szakember oktathat, akinek van nemzetközi (5 éves) végzettsége és ezt követően 5 éves instruktori gyakorlata? Kiemelendő, hogy Magyarországon ezt az oktatói minőségi feltételt csak és kizárólag a PhysioVit tudja biztosítani az oktató személyét illetően.

Kategória: Képzés

Úgy tartják, hogy az osteopathia alapjait Dr. A.T. Still teremtette meg, aki azonban mindig úgy tartotta, hogy az osteopathia nem megteremtette, hanem az mindig is létezett, működött, csupán az orvoslásba, a gyógyításba bevezette és ezáltal került ismét felfedezésre.  Az egészség keresésében alapokat szolgáltatott számára a természet, a természet törvényei és a filozófia is. Nagy valószínűséggel Still munkásságára nagy hatással volt Emanuel Swedenborg (1688 – 1772), aki a 18. században írta le filozófiájában az osteopathia alapjait. Still rendkívül nagy cselekedete a filozófiának terápiává alakításában volt. Munkájának alapját adta a filozófián kívül még az anatómia, a fiziológia, hasonlóan, mint a Spencer, vagy Darwin féle természeti törvények, vagy a Virchow féle sejtbiológia.

Still elméletéből adódóan hitt az isteni tévedhetetlenségben és abban, hogy az emberi szervezet képes megvédeni magát a belső és a külső kórokozóktól, amennyiben a cirkuláció zavartalan. Akadályok, amelyek a szabad áramlásban, a cirkulációban keletkeznek a megbetegedések valódi kiváltó okai. Ennek logikus következménye, hogy a testnedvek és az energia áramlását minden esetben szabaddá kell tenni és annak zavartalan működésére kell összpontosítani. Anatómiája, filozófiája a fascia elmélet megalapozója is egyben, mint a szabad áramlás egyik kiemelt biztosítéka.

Az osteopathia több különféle ágból tevődik össze és ez a WHO által előírt képzési óraszámban megtartott IFAO koncepció nem modulárisan biztosítja ezeket, hanem holisztikus szemlélete alapján egy újfajta strukturális és funkcionális, egész test viszonylatában és a szöveti képletek és patológiás elváltozások egymásra hatásának függvényében. Nézzük a különböző részletek!

1.) Parietális Osteopathia

Az osteopathia azon ága, mely az ízületek, izmok, inak, szalagok és fasciák mozgásbeszűküléseit vizsgálja és kezeli. A musculo-sceletalis rendszer (a tartó és mozgató apparátusunk a szervrendszere) zavarainak felismerésével és kezelésével foglalkozik.

A parietális osteopathia ezen rendszer strukturális eltéréseit és az ehhez kapcsolódó problémákat vizsgálja és igyekszik manuálisan megszüntetni. Az emberi vázrendszerhez tartoznak a csontok, a csigolyák, az ízületek és bizonyos értelemben a szalagok is. Az izomrendszer az izmokon kívül az inakat, ínhüvelyeket és az izmokat körülölelő finom kötőszöveti réteget (fascia) is magába foglalja. A fascia a kötőszövet azon része, mely körülvonja az izmokat, csontokat, szerveket és az egésztestben, mint egy összefüggő hálózat keresztülhúzódik, kapcsolatot teremtve az egymástól távol eső testrészek között is. Az idegrendszer komplex együttműködésbe való bevonásával válik lehetővé az emberi mozgásszervrendszer tartása és mozgása.

Helytelen vagy túlzott igénybevétel vagy akár a terhelés hiánya is a csontok, izmok és ízületek közötti egyensúly megbomlásához vezethet. A parietális osteopathia az ilyen egyenlőtlenségek felismerésével és kezelésével foglalkozik, ezért különböző terápiás területeken alkalmazzák, mint például sport és baleseti sérüléseknél, tartásproblémáknál, hát-, vagy deréktáji fájdalmaknál. Ilyenkor például a fascia rétegek traumás vagy túlterhelésből adódó sérülése következik be, mely a hajszálvékony, finoman átszőtt kötőszövetben letapadásokhoz és csomók kialakulásához vezet. Ez állhat a fájdalmas feszülések kialakulásának hátterében vagy legrosszabb esetben akár krónikus következményekhez is vezethet. 

A parietális osteopathia lehetővé teszi a mozgásszervrendszeri zavarok vizsgálatát és helyreállítását. Már alapítója az amerikai orvos, Andrew Taylor Still, megállapította a 19. században, hogy a szervezet öngyógyító folyamatai a blokkok oldásával serkenthetőek. Az osteopathiával foglalkozó terapeutának alapos ismeretekre van szükségük a mozgásszervrendszer strukturális és funkcionális jellemzőiről, mert gyakran a kiváltó ok és a panaszok megjelenésének helye nem egyezik. Például egy blokkolt nyaki csigolya szédüléshez vagy fülzúgáshoz is vezethet.

Különböző technikák állnak rendelkezésünkre a parietális osteopathia keretein belül. Az ízületi blokkok oldására myotensiv (izomenergia-) technikákat, finom manuális mobilizációt vagy impulzussal egybekötött manipulációt lehet alkalmazni.

A parietális osteopathia-val az ízületi blokkok és izomfeszülések oldhatóak, a kötőszöveti tónuseltérések és letapadások felismerhetőek és feloldhatóak. Sikeres kezelést követően a szervezet visszaáll az egészséges és fájdalommentes testtartásba, a mozgások akadálymentessé és gördülékennyé válnak, a túlfeszülések tartósan megszűnnek.

2.) Fasciális Osteopathia

Egy igazi kincs a betegkezelésben, hiszen a modern tudományos szemlélet által is átvett fasciahálót tekinti a Osteopathia egyik kulcsfontosságú szöveti képletének, amely térháló formájában öleli át a testet és információt közvetít a sejtek között.

3.) Visceralis Osteopathia

A belső szervek és a hozzájuk kapcsolódó szövetek mozgásbeszűkülését vizsgálja és kezeli. Szerveink kötőszövetes összeköttetésben állnak egymással és nagy részüket körülöleli, beburkolja a hashártya. Ezen a laza összeköttetésen belül szerveink mozgékonyak és követik saját belső ritmusukat. Legegyértelműbben a tüdőnél érezhető ez mindannyiunk számára, a légzési ritmuson keresztül.

Minden belső szerv ugyanígy saját mozgással rendelkezik, melyet egy tapasztalt, osteopátiával foglalkozó terapeuta meg is tud érezni. A visceralis osteopathia az emberi szervezet belső szerveivel (latinul: viscera) foglalkozik. A gyengéd, manuálisan végzett kezelés visszaállítja a hasűri és a mellkasi szervek szabad mozgását.

A szervek kóros működése, vagy akár külső tényező miatt – mint a tartáshibák, hegek vagy gyulladások – a szabad mozgás és ritmus megváltozhat. Ha ez a zavar sokáig fennáll túlfeszülések, letapadások jöhetnek létre, melyek krónikus túlterheléshez és az ezzel járó tünetek megjelenéséhez vezethet. Következményként pl. hólyag-, méh-, vesesüllyedés alakulhat ki, olyan további zavarokkal, mely a hormonális ciklus, a menstruáció, akár az inkontinencia kérdését is érinthetik.

Visceralis osteopathia esetében az úgynevezett „palpáció” finom tapintás, az imént említett zavarok felismerésére. A visceralis osteopathia a szervek saját mozgásának enyhe megtámogatására, a szerv vitalitásának fokozására törekszik. Ennek köszönhetően a szervek öngyógyító folyamatainak serkentésével javul működésük és csökkennek a panaszok. A visceralis osteopathia nem csak a belső szervek között, hanem a muskuloskelettalis (mozgásszerv-) rendszerben is támogatja a belső egyensúly helyreállását, a kóros tartás, vagy a mozgató- és tartóapparátusban tapasztalható fokozott feszülés esetén is jó hatással bír.

4.) Cranialis Osteopathia

A cranialis osteopathia a koponyacsontok, a keresztcsont és a hozzájuk tartozó kötőszövetek finom mozgásának vizsgálatából és kezeléséből áll. A cranialis osteopathia célja a koponyában és attól kezdődően a csigolyákon át a keresztcsontig jelenlévő szabad folyadék, az úgynevezett craniosacralis rendszer pozitív befolyásolása illetve károsodás esetén helyreállítása. 

Mi a cerebrospinalis folyadék (liquor) jelentősége a szervezetben? A liquor elengedhetetlen az agy fejlődéséhez, működéséhez és növekedéséhez. Fontos tápanyagokat szállít az agyhoz és az idegeken keresztül tovább is. A cranialis osteopathia abból a feltevésből indul ki, miszerint a légzésritmuson és a pulzuson kívül további lüktetések léteznek testünkben, ilyen a liquor és más folyadékok ritmusa is.

A folyadék áramlása a gerincvelőben és az agyban, a keresztcsont és a koponya között, tapasztalt osteopath számára, mint egy egész testben jelen lévő enyhe pulzus érzékelhető. Az apró oszcillálást átveszi a testfolyadékok és a környező szövetek is. A folyadék mozgásának ritmusa diagnosztikus értékű, megváltozása adott körülmények között hormonháztartásunkkal, légzésünkkel és idegrendszerünkkel is összefüggésben áll.

A károsodás következményei: A craniosacralis rendszer zavarai megmutatkozhatnak például migrénen, hátfájáson vagy akár immungyengeségen keresztül is. Bizonyos károsodások fogászati kezelés, merevség, feszültség, vagy baleset következtében alakulnak ki.

Cranialisosteopátia–diagnózis és kezelés: A cranialis osteopathia a kezelés keretein belül gyengéd húzó- és nyomótechnikákat használnak, például különböző területekre, pontokra kifejtett enyhe nyomást. Ezen keresztül az izomzat, a csontozat, a szervek és az idegek visszakerülhetnek újra a természetes áramlásba. Ahogy az osteopathia összes ágazata, a cranialis osteopathia is az emberi szervezetre egészében hat. Így lehetséges a test egészen különböző területein is egyidejűleg hatást elérni.

 

PhysioVit, mint az IFAO Osteopathia támogatója

Tapasztalat nem minden, azonban tapasztalat nélkül valamit is csinálni, rendkívül nehéz. Egy oktatási téma, egy oktatási irányzat hátterében rejtőző tapasztalat kiemelt fontosságú, hiszen véleményünk szerint a minőségi tartalmat a gyakorlatban igazán alkalmazható tudás alapját ez képviseli. Ezért is döntöttünk a BO Osteopathia szemlélet megjelenése mellett az IFAO Osteopathia magyarországi elérhetőségének biztosításában. Az IFAO több évtizedes tapasztalatokra építve adja át rendszerét, melyet folyamatosan fejleszt, továbbfejleszt az aktuális kutatási eredmények alapján.

Az IFAO Osteopathia megjelenésével bővül oktatói csapatunk is. Docenseink hosszú évek, évtizedek tapasztalataival rendelkezve oktatják tanulóikat, illetve maguk is gyakorlatban nap mint nap alkalmazzák az osteopathia elmeit, gyógyítanak. Az évtizedek tapasztalatai, a tudományos alapok és újdonságok, az osteopathia elméleti alapjai egy jól strukturált, ezáltal könnyen tanulható rendszerben kerül majd átadásra. Ezen kombináció, a személyes kapcsolat, a videóanyagok és szkriptek, a jegyzet és a modulok közötti sok-sok gyakorlási lehetőség teszik igazán effektívvé a tanulást.

Több, mint 20 éve a minőségre és a megbízhatóságra épülő koncepció Belgium, Németország, Lengyelország, Törökország után most már Magyarországon is.

 

Továbbképzés ideje: 4 év

1. TANÉV - 2017/2018-as tanév 7 modulvból áll: A továbbképzés alkalmazkodik az iskolai rendszerhez, azaz az 1. év 2017. szeptemberben kezdődik és 2018. júniusban fejeződik be. Ennek időpontjai, elméleti és gyakorlati előadásokon megjelenés dátumai:

 1. 2018. január 19-21.
 2. 2018. február 22-25.
 3. 2018. március 22-25.
 4. 2018. április 26-29.
 5. 2018. május 31- június 03.
 6. 2018. június 14-17.
 7. 1. tanfolyami év végét lezáró teljesítmény/tudásfelmérő vizsga, 2018. szeptember 16-án lesz.

2. TANÉV - 2018/2019-es tanév, 7 modulból áll: A továbbképzés alkalmazkodik az iskolai rendszerhez, azaz az 1. év 2018. szeptemberben kezdődik és 2019. júliusban fejeződik be. Ennek időpontjai, elméleti és gyakorlati előadásokon megjelenés dátumai:

 1. 2018. szeptember 13-16. - 2018. április 26-2018. szeptember 16-ig leadott témakör sikeres elsajátítását felmérő vizsga 2019. szeptember 16-án lesz.
 2. 2018. október 11-14.
 3. 2018. november 22-25.
 4. 2019. január 10-13.
 5. 2019. február 21-24. - 2018. október 11-2019. február 24-ig leadott témakör sikeres elsajátítását felmérő vizsga 2019. február 24-én lesz.
 6. 2019. március 21-24. - Fasciális Osteopathia modul
 7. 2019. május 02-05.

 

3. TANÉV -  2019/2020-as tanév a júliusi első modul mellett további 6 modul: A továbbképzés alkalmazkodik az iskolai rendszerhez, azaz az 1. év 2019. szeptemberben kezdődik és 2020. júliusban fejeződik be. Ennek időpontjai, elméleti és gyakorlati előadásokon megjelenés dátumai:

 1. 2019. szeptember 20-23. - jelenleg folyamatban.
 2. 2019. október
 3. 2019. november
 4. 2019.november-december
 5. 2020. január
 6. 2020. február
 7. 2020. április

4. TANÉV - 2020/2021-es tanév, 7 modul: A továbbképzés alkalmazkodik az iskolai rendszerhez, azaz az 4. év 2020. szeptemberben kezdődik és 2021. júniusban fejeződik be majd záróvizsgával. A tanév órarendje 2020. júniusig kerül kiírásra.

 

A képzési koncepció témakörei:

 • Medence és az osteopathia filozófiája: 6 nap.
 • Medence I.: 3 nap  Az osteopátia filozófiája és a medence. Az iliumdiszfunkciók és az atipikus medencediszfunkciók filozófiája.
 • Medence II.: 3 nap - Sacrumdiszfunkciók és pubisdiszfunkciók
 • Végtagok és GOT (holisztikus osteopathia terápia).
 1. 1.rész: alsó végtagok: 4 nap.
 2. 2. rész: felső végtagok: 4 nap
 • A gerinc és a mellkas: 16 nap.
 1. Agyéki gerinc, porckorongok, akut lumbágó és a plexus lumbalis: 4 nap
 2. Háti gerinc, cervico-thoracalis átmenet, diaphragma, sympathicus: 4 nap
 3. Bordák, szegycsont és a reflextechnikák: 4 nap
 4. Nyaki gerinc, a plexus brachialis és a plexus cervicalis: 4 nap
 5. Cranialosteopátia és a cranialis idegek: 16 nap
 • Koponya és rendszerelmélete. - 1. rész. Az idegrendszer folytonosságának megszakadása. Bevezetés, craniometriai pontok, koponyacsontok, az agy felépítése, koponyagödör. Suturák, membránok. Diahragma, dura mater spinalis. Idegrendszer az embriológiai korban, az idegrendszer felosztása, sinus venosi.

Koponyaalap, synchondrosis spenobasilaris és os temporale. - 4 nap

 1. Os sphenoidale, synchondrosis spenobasilaris I és II
 2. Liquor cerebrospinalis I és II
 3. Os temporale I és II
 4. Os temporale III és n. vestibulocochlearis, tuba auditiva

 Koponya és rendszerelmélete. - 2. rész.  Os occipital, gyermekgyógyászat és temporomandibularis ízület: 4 nap

 1. Occiput I és II, vegalis rendszer,
 2. Gyermekgyógyászat I és II
 3. Agyi idegek V, VII, IX, X, XI
 4. Temporomandibularis ízület I és II
 5. rész: Arckoponya: 4 nap
 6. Os frontale, os parietale, Szagló szerv és agyidegek III., IV., VI.
 7. Os ethmoideale, maxilla I és II
 8. vomer, os palatinum
 9. os zygomaticum, os lacrymale, os nasale
 •  Zsigeri osteopathia: 16 nap
 •  Anatómia, topographia, palpatio: 4 nap. Embriológia, has és mellkas anatómiája, zsigeri osteopathia kontraindikációja. Has és mellkas topographiája és palpatio. Klinikai vizsgálat, Barral szerinti nézőpont és vizsgálat. .Tényállás és vizsgálat Kuchera és Finet-William szerint.
 1. rész: Gyomortáji szervek: 4 nap
 2. rész: Máj és epehólyag
 3. rész: Gyomor és oesophagus
 4. rész: lép és pankreas
 5. rész: Egyesített gyomortáji szervek
 •  Bél és mellkasi szervek: 4 nap
 1. Peritoneum
 2. Duodenum, jejunum, ileon
 3. Colon
 4. Szív, tüdő, mediastinum
 •  Alhasi szervek: 4 nap
 1. vese, húgyhólyag
 2. uterus
 3. méhfüggelék,
 4. egyesített alhas
 •  Fiziológia, Patológia: 16 nap
 • Általános kórtan, a mozgató szervrendszer patológiái és neurológiai betegségek:4 nap
 1. Általános kórtan I-II
 2. Mozgató szervrendszer patológiája I-II
 3. Neurológiai vizsgálat és betegségek
 4. Fiziológia I-II
 • Felső hasi szervek patológiája, bél és endokrinológia: 4 nap
 1. A máj, epehólyag és hasnyálmirigy patológiai alapjai és  specifikus betegségei
 2. Gyomor és nyelőcső patológiai alapjai
 3. Bél betegségek alapja
 4. Specifikus endokrinológiai betegségek alapjai
 • Szív-vérkeringés, sürgősségi ellátás, pediátria, képalkotó eljárások: 4 nap
 1. A szív és vérkeringés patológiai alapjai és specifikus betegsége
 2. Sürgősségi és első ellátás I és II
 3. Képalkotó eljárások I és II
 4. Patológiai alapok és pediátriai kórképek
 5. rész: Fül-orr-gégészet, nőgyógyászat és tüdő betegségek: 4 nap
 6. Fül-orr-gégészeti betegségek alapjai és labor
 7. Urológiai patológiák alapjai I és II
 8. Nőgyógyászati betegségek alapjai
 9. Tüdő és immunológia alapjai és kórképei
 • Fasciák és rendszerelméletük: 4 nap
 1. Bevezetés, diszfunkciók, klinikai jelek, leletek és myofascialis rendszer
 2. Pars superficialis: anatómia, funkció, tesztek és kezelés
 3. Pars media, pars profunda: anatómia, funkció, tesztek és kezelés,                                                                                                            
 4. Bowstring: kezelése
 5. Fascia kezelési modell: triggerpontok, fascia distorzios modell, funktional release, myofascial release
 • Alkalmazott Osteopathia: 4 nap
 1. Bevezetés, anamnézis vezetése: Elméletek és gyakorlat
 2. Leletek,tapintási vizsgálat, mozgás analízis
 3. Kezelési terv: irányelvek, célok, tanácsok
 4. Esettanulmányok: visceralis, parietalis, cranialis, keringési, pszichés: elméletek és  gyakorlat
 • 9.Modul: Fiziológia: 4 nap
 1. Beszélgetési magatartás
 2. Pszichológiai betegségek
 3. Vizsgálati és kezelési módszerek
 4. Kapcsolat a páciens és kezelő között

 

Szakmai képzés díja:  Folyamatban lévő képzésesetében az iskolai időszakhoz hasonlóan adott esztendő szeptemberétől az azt követő év júniusáig tart. Ezalatt az idő alatt 1-3 havonta egy, vagy alkalmanként kettő továbbképzés kerül megrendezésre, melynek időtartama 3, vagy négy nap.

- FOLYAMATOS KÉPZÉS: Résztvevők számára a tanév éves díja folyamatban lévő képzés esetében 553.000 Ft,  amely magában foglalja a kiadott órai anyagok, szkriptek, jegyzetek, tanulást segítő kiegészítők, online jegyzetanyag fordítást, előadások konszekutív tolmácsolását, az évzáró esettanulmány feldolgozását, az online felület használatát, modulzáró vizsgát, szintellenőrző vizsgát valamint az igazolások árát, az évzáró vizsgadíjat, a képzés anyagának elsajátításához szükséges technikai feltételeket. RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG VAN!

- PhysioVit Card tulajdonosok részére 30.000 Ft árkedvezményt tartalmaz, azaz egy tanév éves tandíja - jelenlegi - 2019. szeptembertől - 2020.májusig bezárólag (7modul) 553.000 Ft helyett 520.000 Ft,  amely magában foglalja a kiadott órai anyagok, szkriptek, jegyzetek, tanulást segítő kiegészítők, online jegyzetanyag fordítást, előadások konszekutív tolmácsolását, az évzáró esettanulmány feldolgozását, az online felület használatát, modulzáró vizsgát, szintellenőrző vizsgát valamint az igazolások árát, az évzáró vizsgadíjat, a képzés anyagának elsajátításához szükséges technikai feltételeket. RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG VAN!

- ÚJ REGISZTRÁCIÓS KÉPZÉS: Még nem befejezett, de valamilyen okból megszakított és szüneteltetett képzés esetén újbóli regisztráció szükséges, amely segítségével a képzésbe újból be lehet csatlakozni a folyamatos képzésbe. Regisztráció itt lehetséges. Résztvevők számára a tanév éves díja a jelenlegi, 2019-estendőre vonatkozó díjkategóriában folyik tovább, azaz 2019 szeptembertől 2020. májusig tartó 7 modulból álló időszakra 740.000 Ft,  amely magában foglalja a kiadott órai anyagok, szkriptek, jegyzetek, tanulást segítő kiegészítők, online jegyzetanyag fordítást, előadások konszekutív tolmácsolását, az évzáró esettanulmány feldolgozását, az online felület használatát, modulzáró vizsgát, szintellenőrző vizsgát valamint az igazolások árát, az évzáró vizsgadíjat, a képzés anyagának elsajátításához szükséges technikai feltételeket. RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG VAN! Ebben az esetben a képzéshez PhysioVit Card kedvezmény 30000 Ft.

Az Euró árfolyamának változásának függvényében a 2017-2019. közötti összeg kiegészülhet az aktuális árfolyam különbözetével a 2.esztendőben.

 • Képzéshez kedvezményes csomagok tartoznak. Aktuális akciókról, kedvezményekről tájékozódjon ide kattintva: "Kedvezményes képzési csomagok."
 • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
 • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

 

Tanfolyam ajánlott: pl. orvosok, orvostan hallgatók, szakorvosok (pl. ortopéd, reumatológus, traumatológus orvosok, sportorvosok), gyógytornászok, III., vagy IV. éves gyógytornász részére.

 Ez a szakmai továbbképzés minden esetben német nyelvű. Követő tolmácsolással profi tolmácsok közreműködésével kerül fordításra a szakmai képzésen. Kik fordítanak? Fordítóinkat itt ismerheti meg.

Integrált Funkcionális Alapú Osteopathia képzéseken a 4 tanévre vonatkozóan a listában szereplő könyveket tekintjük alapvető irodalomnak. Ezeket a szakmai alapirányokat a képzésben aktívan résztvevő, az elméleti és gyakorlati előadásokon személyesen közreműködő nemzetközileg az USA-tól Európán át Japánig elismert nemzetközi docenseink írták és a budapesti képzés alapvető tananyaga lesz a 4 esztendő alatt. Ezen ismeretanyag a képzés jegyzeteinek szerves része közvetlenül a szerzők által leadva, konszekutív tolmácsolással fordítva.

 

 

Kategória: Képzések leírása

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.