+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Gerinc - a terápia centruma

Kanyó Ildikó nemzetközi Dorn instruktor a meglepetés magazinban A terápia központi része a gerinc kezelése, mely egy gondosan kivitelezett korrekció esetén nem jelent veszélyt az ízületek és a csontokat körülvevő szövetek számára. Mielőtt a terapeuta korrigálja a csigolyákat, be kell állítania a medence fiziológiás helyzetét, mert csak így tud optimális körülményeket teremteni az arra épülő csigolyák számára. Mindezt manuális korrekciós sorozatokkal teszi, ahol a páciens irányítja a kezelés intenzitását, ütemét.

Amennyiben az alap nem optimális helyzetű, a csigolyák egymáshoz viszonyított pozíciója sem lesz fiziológiás. A ferde medencealap miatt a testen hibák, un. blokkok jöhetnek létre és emiatt negatív panaszok/tünetek alakulnak ki az ízületek, az izmok területén, a meridiánok energiakeringésében, a pszichés működésben, és a szegmentálisan érintett belső szervekben. A medence stabilitásának megteremtése előtt azonban meg kell teremteni az alsó végtagok egyenlő hosszúságát.

A Dorn terápia abból indul ki, hogy az alsó végtagi hosszkülönbségek számos gerincben kialakuló mozgásszervi panaszok mélyben lapuló igazi kiváltó okozói. Gerincbántalmak miatt kezeltek alsó végtagjai 80 százalékban nem egyforma hosszúak. Még ha az érintett nem is veszi észre, a lábhossz funkcionális eltérése később gerincpanaszokat idézhet elő, mivel a statikai helyzet eltér a normálistól. Az eltérés 2-3 millimétertől néhány centiméterig is terjedhet! Mielőtt a gerincet kezelések során helyreállítjuk, először el kell hárítani az alsó végtagok ízületein jelentkező - különösen a medencénél fennálló - hibákat.

Amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, akkor is jelentősen mérsékelhetők a panaszok!

A terápia alkalmazásakor szerepet kap:

  • az ízületek korrekciója,
  • az izomzat lazítása,
  • a meridiánok kezelése (a meridiánokon található akupresszúrás pontokra gyakorolt nyomás miatt),
  • a csigolyához tartozó belső szerveknél pedig a nem megfelelő ideg-, és energia ellátás javítása

Az alsó végtagi ízületek, a gerinc, a felső végtagi ízületek korrekciójával megszüntetjük, felszabadítjuk a blokádokat, amely pedig a legtöbb ízületi-, és gerincfájdalom megszűnéséhez vezet.

Írta: Kanyó Ildikó, Nemzetközi Dorn instruktor

Megjelent: 6088 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.