+36 1 790 9900 | « Ügyfélszolgálat: 900 - 1800.  SMS chat: +36 70 700 9419 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

Neuro-Ortopédiai Manuálterápia - Maigne szindróma

Természetesnek vesszük, ha valahol fáj, akkor helyben keresendő a probléma forrása. Ha fájdalmat észlelünk az ágyéki gerincszakasz területén, akkor derékproblémát feltételezünk a háttérben, pedig a fájdalom forrása általában nem a fájdalom helyén, lokálisan keresendő, hanem ott ahol nincs is panasz.

 

Akárcsak a Maigne szindróma esetében, ami a thoracolumbális átmenet rotációs instabilitása, főleg a rotációs sportokat űzők körében, mint pl. a focistáknál fordul gyakran elő.

 

Jellegzetesen a lágyéki hajlatba sugárzó fájdalommal, a comb oldalsó és hátsó medencefél (sacroiliacalis vagy glutealis régió) panaszaival jár együtt. A thoraclolumbális rotációs instabilitás is képes kisugározni csíkszerűen oldalra, ezért gyakran szokták összetéveszteni az iliosacralis ízület problémájával, ám sem ez, sem pedig a porckorongok elváltozásai nem fognak ágyékba sugárzó fájdalmat okozni.

 

Az ilyen összefüggésekre, ok-okozati tényezőkre próbálja felhívni a figyelmet a Neuro-Ortopédiai Manuálterápia, illetve arra, hogy nagyobb figyelmet kell fordítanunk a fájdalom lehetséges forrásaira, az egész test komplex vizsgálatára.

 

Írta: Leiti Renáta, gyógytornász/ Rehab Akadémia

A cikket másolni, sajátként feltüntetni tilos. Ezzel kapcsolatos szerzői jogi nyilatkozatunkat itt olvashatja.

Rehab Akadémia speciális PhyDoArt® programja egy sportspecifikus, egyénre szabott rehabilitációs és prevenciós koncepció kifejezetten futók részére. Részletek itt...

Megjelent: 3924 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

typaldos - fascia disztorziós modell terápia képekben

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.