+36 1 790 9900 | « Ügyfélszolgálat: 900 - 1800.  SMS chat: +36 70 700 9419 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

Legyen tartása! Fókuszban a gerincpanaszok.

Gerincoszlopunk mindennek a bázisa. Ha egészséges, észre sem vesszük, ha viszont akár csak egy kis eltérés is jelentkezik, nagyban megnehezítheti életünket, sőt, akár a mindennapi cselekvéseinkben is korlátozhat minket.

Márpedig szinte nincs olyan ember, akit az élete során legalább egyszer ne érintene valamilyen gerincprobléma. Ennek oka az, hogy a gerincoszlopot alkotó csigolyáink, porckorongjaink, és az ezeket körülvevő szalagok, és izmok egyszerre strapabíróak és érzékenyek. Nem csoda, hiszen egyszerre kell biztosítaniuk a testhelyzetekhez, és a mozgásainkhoz szükséges stabilitást, és mobilitást, sokszor extrém körülmények között is. Ráadásul nem csak a rossz tartással, vagy túlerőltetéssel okozhatunk gondot. Gondoljunk csak egy Jenga toronyra, ami teljesen stabilan áll, majd képzeljük el, hogy az egyik alsó téglát elmozdítjuk! Ahhoz, hogy a torony stabil maradjon, a felette levő építőelemeknek is el kell mozdulniuk. Valahogy így működünk mi is. Bokasérülés után, vagy lúdtalp esetén a testünk kompenzál, és változás jön létre a térdben, a csípőben, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy fáj a derekunk.

Az élet számos területén, de a gerinc esetén különösen nagy hangsúlyt kell kapnia a megelőzésnek. Azzal, ahogy állunk, ahogy ülünk a számítógép előtt, ahogy sportolunk, vagy végezzük a mindennapi teendőket, folyamatosan befolyásoljuk gerincoszlopunk állapotát, egészségét.

Sajnos sokan megtapasztalják, hogy néhány óra, vagy nap nem megfelelő helyzetben történő ülés a számítógép előtt komoly fájdalomhoz vezethet a nyak, a vállak, és a hát, vagy derék területén. Sőt, hosszútávon komolyabb problémák is megjelenhetnek, így akár a hírhedt porckorongsérv is.

Érdemes konzultálnia gyógytornászával, aki teljes körű segítséget tud nyújtani, legyen szó a munkakörnyezethez szükséges ergonomikus berendezési tárgyakról, az ülő, álló, vagy fizikai munka negatív hatásainak elkerüléséről, a mindennapi cselekvések, például a házimunka, a hajolás, vagy az emelés helyes végrehajtásáról.

Ajánlott beillesztenünk napirendünkbe egy-egy gerinctréning, vagy pilates órát, ami segíthet minél tovább megőrizni gerincünk egészségét. Ha a probléma már megjelent, minél előbb fel kell keresnünk egy szakembert, nem szabad sokat időznünk, hiszen az hosszabb, és nehezebb gyógyuláshoz vezethet. A gyógytornász a teljes körű állapotfelmérés során feltérképezi a probléma okát, és javaslatot tesz a kezeléssel kapcsolatban az egyéni igényeket, és lehetőségeket is figyelembe véve.

Egészségcentrumunkban a leghatékonyabb módszerekkel igyekszünk segíteni. Alkalmazunk többek között Dorn féle manuálterápiát, Breuss porckorongmasszázst, Trigger- és Tenderpont terápiát, Lökéshullám terápiát, Manuálterápiát, Typaldos módszert- Fascia Disztorziós Modell terápiát, Kineziológiai tapaszokat és egyéb módszereket is.

 Keressen minket bizalommal!

Egészségprogramok, terápiák SZÉP kártya használatával, a kiegészítő tréningek és masszázsok Sportkártyával is igénybe vehetők! Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat!

Elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő: +36 1 790 9900

A cikket másolni, sajátként feltüntetni tilos. Ezzel kapcsolatos szerzői jogi nyilatkozatunkat itt olvashatja.

Megjelent: 2436 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

typaldos - fascia disztorziós modell terápia képekben

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.