+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
KINEZIOWORK I Professzionális kineziotaping használat otthon

2016. októberében indítottuk el a 4 órás Kineziotape szimpóziumokat, amely hatalmas érdeklődést váltott ki 1 hónap alatt 1342 regisztrált hallgatóval. Mindez azt is mutatja, milyen rendkívül nagy igény van a kineziológiai tapaszok helyes használatának megismerését célzó ismeretek megszerzésére. Így nekünk sportrehabilitáció, rehabilitáció területén tevékenykedő, a kineziológiai tapaszok használatát ismerő szakembereknek a figyelmünk azon területekre is rá kell, hogy terelődjön, ahol nem szakemberek használják, vagy szeretnék használni a nagyszerű kineziológiai tapaszokat az azokhoz kapcsolódó, nem teljes körű használati utasítások alapján. KinezioWORK címszó alatt indított egy napos képzésünk ezen lyukat próbálja kitölteni, az alapvető biológiai ismeretekre alapozva, azokat továbbfejlesztve komplex betekintést ad a kineziológiai tapaszok ragasztási lehetőségeibe, ésszerű használatnak háttereibe és sok-sok gyakorlási lehetőséget biztosít az individuális alkalmazás, alkalmazhatóság lehetőségeiről 4 órás elméleti és 6 órás gyakorlati óra kereteiben.

Az elmúlt évek kutatási eredményeit és gyakorlati tapasztalatait ötvözve fektettük le a Kineziotape - Proprioceptiv Physiotape® tematikát, annak irányelveit, széleskörű rendszerét, melynek neve, technikája, tartalmi rendszere a PhysioVit® csoport védjegyévé vált.

Ez azt is jelenti, hogy a tematikát megtanulók már rögzített védjegyhasználati lehetőséget kapva egy teljes mértékben szakmai, minőségi és eredményes tematikát használhatnak, alkalmazhatnak az Oklevél birtokában sportolóikon, betegeiken, vagy saját magukon. Proprioceptiv Physiotape® képzési rendszer mára kétféle irányra vált szét:

1.) Terápiás célokból történő alkalmazás rehabilitáció és sportrehabilitáció területén. - Szakember végzi a ragasztást, aki tisztában van a szövetek élettani, biokémiai, sejtbiológiai, patológiai, illetve regenerációs folyamataival. Ragasztás előtt elvégzi a szükséges analíziseket, feltárja a panaszok, a problémák hátterében megbújó szöveti változásokat, a kiváltó okokat és a velejáró következményeket. Megtekintve/vizsgálva a ragasztási helyet, azon belül feltérképezi a szöveti tulajdonságok mozgás közben létrejött változásait, majd ezek ismeretében meghatározza az alkalmazandó ragasztási technikát. Ezekre alapozott kineziotaping használati lehetőségek évek óta megtanulhatók 2 napos szakmai továbbképzéseken orvosok, gyógytornászok, edzők, humánkineziológusok, gyógymasszőrök stb. számára.

2.) Otthoni körülmények között végzett ragasztások, melyeknél az 1. pontban vázoltak szerinti szakmai, szöveteket analizáló élettani ismeretek nincsennek jelen. Itt elsősorban a fájdalomcsillapításra, a szövetek tehermentesítésére, a duzzanatok csökkentésére korlátozódik az alkalmazott felhelyezési technika, de ami a legfontosabb, hogy helyesen. Ez a képzés minden érdeklődő részére (szakemberek és nem szakemberek számára egyaránt) nyitott és látogatható egészségnevelő kurzus.

A helyes otthoni használatra, annak biztonságos, irányított megismertetésére koncentráltunk akkor, amikor úgy döntöttünk, hogy októberben elindítjuk a  kineziológiai taping szimpóziumokat, illetve 2017-től a workshopokat (KinezioWORK), melyek hatalmas nagy sikert aratottak az érdeklődők körében. Egy hónap leforgása alatt kb. 1342 téma iránt érdeklődő regisztrációt kaptunk. Ez is mutatja számunkra, hogy a kereskedelmi foglalomban kapható, otthoni körülmények között szinte már rendszeresen használt kineziológiai tapaszok ragasztása iránt milyen hatalmas az érdeklődés.

KinezioWORK (Kineziotape - Proprioceptiv Physiotape® egészségnevelő kurzus) célja a professzionális kineziotape használat megismerése és alkalmazása minden érdeklődő részére. Amennyiben szeretné a legújabb taping technikákat szeretné megismerni és a tapaszokat helyesen otthoni körülmények között is, sportoláshoz, panaszok esetén alkalmazni, akkor nálunk a helye!

A kineziotape, kineziológiai tapasz (kinesiology tape) szakszerű használatát kiemelt fontosságúnak tartjuk, hiszen ez a rugalmas, hosszanti irányban nyújtható, akril ragasztóréteggel bevont tapasz kiváló a rehabilitációban, sportrehabilitációban a mindenkor alkalmazott terápia hatékonyságának fokozására. Segítségükkel gyorsabban csökkenthető a fájdalom, növelhető a spasztikus izmok lazítási intenzitása, az ödéma csökkentése, hatékonyabbá tehető az izomerősítés a korrekcióknak köszönhető szenzoros stabilizálásnak köszönhetően, ugyanakkor a szenzoros stabilizáció segít a hypermobil, vagy instabil ízületeknél a pozíció és az izmok helyes működésének megéreztetésében stb. A hatásokat hosszasan lehetne még sorolni.

 

Kineziológiai tapasz leggyakrabban használatának leggyakoribb területei:

 • FÁJDALOM CSÖKKENTÉSE
 • MOZGÁSTERJEDELEM NÖVELÉSE
 • FASCIA LETAPADÁSOK MEGSZÜNTETÉSE
 • REGENERÁCIÓ
 • DUZZANAT CSÖKKENÉS
 • SZENZOROS STABILIZÁLÁS
 • TONIZÁLÁS
 • IZOMZAT LAZÍTÁS

 

A helyes termékhasználatot most kineziotape workshopunkon minden érdeklődő elsajátíthatja a több órás előadáson. Miért érdemes eljönni? Mivel lesznek a hallgatók gazdagabbak?

 • Megismerik a szöveti elváltozásokon alapuló kineziotaping használat.
 • Kipróbálhatják Magyarország egyik nagy kineziológiai tapasz forgalmazójának termékeit, azok gyógyító, szöveti folyamatokat támogató eltérő hatásait, az individuális tapasz használatot (gélgolyós, lyukas, klasszikus kineziológiai tapaszok stb.).
 • Megtanulják hogyan válasszák meg a ragasztási céloknak megfelelő terméket.
 • Megismerik a sportrehabilitációban szakértőink által sikeresen használt 10 különböző ragasztási technikát.
 • Helyes ragasztásokat a sportrehabilitációs tapasztalatokkal egyesítve ismerhetik meg a jelenlévők.

 

Ez a képzés az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 7. § (2a) bekezdése alapján akkreditált, 17 kreditpontot ad a következő kategóriában:

 • 09. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoport

 

Workshop óraszáma: 10 tanóra. Amely 4 óra elméletből és 6 óra gyakorlatból áll. Az előadások és a gyakorlati órák minden esetben 9:00-17:00 óra közötti időszakban kerülnek megrendezésre.

 

Aktuális Kineziotape workshop időpontok, melyekre a jelentkezési lehetőség még nyitott:

 

Képzés helye:  PhysioVit Rehab Akadémia, 1143 Budapest, Hungária krt. 130. (Helyszínváltozás jogát fenntartjuk.)

Ajánlott a képzés: sportolóknak, magánszemélyeknek, akik otthoni körülmények között, önállóan szeretnék helyesen használni a kineziológiai tapaszokat. 

Tandíj

 • HUF: 15.000 Forint, amely magában foglalja a 6.000 Ft értékű kineziotape kezdő csomagot, az órai jegyzet és gyakorló anyagokat, az igazolásokat regisztrációját. Képzéshez kedvezményes csomagok tartoznak. Aktuális akciókról, kedvezményekről tájékozódjon ide kattintva: "Kedvezményes képzési csomagok."
 • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
 • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

 

 

Miért érdemes a PhysioVit által támogatott ragasztási koncepciókat választani?

 • PhysioVit® nemzetközi és hazai kapcsolatai révén biztosítja edzők, orvosok, gyógytornászok, gyógymasszőrök, természetgyógyászok képzését Európa több országában. Kiemelt támogatói vagyunk a szakszerű és ésszerű taping koncepciók elterjedésének. Rendszeresen megtartot egészségnevelő, kineziotaping ragasztások megtanulását biztosító szimpóziumok kedveltsége páratlan.
 • PhysioVit® - Kineziológiai tapaszok, fitnesz és sport eszközök, valamint és gyógyászati eszközök nagy magyarországi forgalmazója.
 • PhysioVit® - Kineziotape - Proprioceptiv Physiotape®képzései mindig teltházasak.
 • PhysioVit® kiemelt támogatója sportrendezvényeknek pl. Fitbalance.
 • PhysioVit® - Kineziotape - Proprioceptiv Physiotape® képzése az egyik legkedveltebb kineziotape koncepció, melyet a szakemberek rendkívüli módon szeretnek alkalmazni.
 • 10 év németországi és magyarországi tapasztalat a kereskedelemben, termékforgalmazásban, az európai kineziotape, kineziológiai tape piacokon.
 • Kizárólagos magyarországi forgalmazója több európai- és világmárkának, mint pl. a PINO®, Fasciarolle®, PINOTAPE®, Kintex®, IQ TAPE®, eaglefit®,

 

 

Megjelent: 11834 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.