+36 1 471 1435, +36 1 790 9900 | « Ügyfélszolgálat: 900 - 1800. | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Nemzetközi FDM Curriculum megjelölés, mint a tiszta FDM minőség jellemzője

Amennyiben FDM képzésre jelentkezik, legyen biztos abban, hogy egy valóban tiszta, nemzetközileg elfogadott Fascia Disztorziós Modell (FDM) koncepció megtanulásának lehetőségét kapja és azzal valóban a világ minden részén tud majd érvényesülni. Ebben próbálunk Önnek segíteni, útmutatót, tájékoztatót adni az FDM Curriculum* létrejöttének történeti prezentációjával, valamint az európai FDM családfa bemutatásával.

 

FDM koncepció megjelenése Európában

1997-ben, amikor Dr.Stephen Typaldos Bécsben tartott továbbképzést módszeréből, Dr. Georg Harrer is a hallgatóság között ült és volt szerencséje elsajátítani a komplett FDM koncepciót, a teljes tudásanyagot az alap és a haladó szintekig bezárólag közvetlenül a Mestertől. 1998-tól Amerikában hospitációs gyakorlaton vett aztán részt Dr. Stephen Typaldos mellett, majd ő lett Typaldos asszisztense szervezetének európai ágára vonatkozóan.

Dr. Typaldos mindig is nagy gondot fordított arra, hogy az általa kidolgozott disztorziós modell szemlélet és kezelési módszer ne sérüljön, ne vegyüljön más irányzatokkal, maradjanak meg manuális technikai elemei modellszerű gondolkodásmódja eredeti formában úgy, ahogyan azt ő kidolgozta, természetesen követve az aktuális tudományos kutatások eredményeit.

 

Így 2001-ben elindultak az első, Dr. Georg Harrer által irányított európai FDM képzések, ahogyan azt a koncepció kidolgozója szerette volna. Az eredeti FDM koncepció így megkapta az "FDM Curriculum" megkülönböztető jelölést. Amennyiben a jövőben ezzel a kiírással, vagy az FDM Curriculum logójával találkozik bárhol Európában - így Magyarországon is - Egyesült Államokban, Ázsiában, Afrikában, Japánban, biztos lehet abban, hogy a valódi FDM koncepciót tanulja és az a világ minden részén elismert, elfogadott (Hivatalos nemzetközi FDM szervezetekről, azok képviselőiről itt tájékozódhat.)

 

European Fascial Distortion Model Association - EFDMA megalakulása

2006-ban, Dr. Stephen Typaldos halála után Dr. Georg Harrer irányításával megalakult az EFDMA (European Fascial Distortion Model Association), amelynek egyik legfontosabb küldetése az FDM tisztaságának, minőségének megőrzése, illetve ezzel párhuzamosan a fasciakutatókkal együttműködve (lsd. FDM Institut egyik docense, Dr Robert Schleip, humánbiológus, fasciakutató) a módszer továbbfejlesztése, nemzetközi szintű tudományos elfogadottság biztosításával.

Az EFDMA immáron 11 éves lett és Európa számos országában jelen van, docensei által pedig biztosított az FDM Curriculumnak a megtanulási lehetősége minden érdeklődő részére. A világméretű organizáció által rendszeresen, a világ különböző részein szervezett világkongresszusok biztosítják az FDM képviselői részére az információcserét, a tudományos kutatási eredmények megosztását egymással, az érdeklődőkkel.

 

FDM képzések (FDM Curriculum) Magyarországon 2015. januártól az EFDMA vezetőségi tagja, Markus Nagel (osteopath, gyógytornász, természetgyógyász, az EFDMA nemzetközi szervezet elnök helyettese, FDM Institut vezetője/Németország) irányításával folyamatosan indulnak!

 

* Magyarország területére vonatkozóan FDM Curriculumot partnerünk, az EFDMA és a szervezet hivatalos FDM instruktorainak irányításával folyó képzéseken, kizárólag a PhysioVit jogosult kiadni. Az "FDM Curriculum" jelzi, hogy Ön a tiszta, minőségi FDM tudás birtokában van.

Megjelent: 1386 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.