+36 1 790 9900 | « Ügyfélszolgálat: 900 - 1800.  SMS chat: +36 70 700 9419 | Nyitvatartás »
  

Balzsay Károly profi ökölvívó rehabilitációja. Porckorongsérv a múltté!

Sportolás közben kialakuló sérülések, húzódások, vagy túlterhelés miatti gyulladások rendkívül sokszor pihenésre kényszerítik a sportolót. Különösen nagy gond ez akkor, ha a sportoló életének talán egyik legnagyobb versenyére készül miközben a sérülés bekövetkezik.  Ilyenkor a sportolónak dönteni kell a pihenés és a szakszerű rehabilitációs irányok között és rendkívül nehéz eldönteni, melyik az egyénre adaptál, sportspecifikus terhelésből adódó rehabilitációs irány, azaz a helyes út.

Ezekben az esetekben nagyon fontos, hogy viszonylag hamar kiderüljön a probléma valódi okozója és az néhány terápiás kezelés alakalmával  megszűnjön. Bizonyára megfordulnak mindenki fejében a következő kérdések. Mit tudok tenni? Kihez és hová fordulhatok, aki hamar megszünteti a fájdalmat, a bajt? Pihentessem, vagy megfelelő, specifikus terápia alkalmazását követően kezdjem el újból a mozgást?

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy sportoló számára a pihenés, a kényszerpihenő sokszor a "világ végét" is jelentheti, amikor egy-egy meghatározó versenyt kényszerül kihagyni sérülése miatt. Emiatt kőkeményen dolgozunk azon, hogy a pihenést, mint zavaró faktort minél előbb megszüntessük és a sérült testrész, szövet regenerációjának segítésével, az élettani folyamatok támogatásával hamar visszaállítsuk a hozzánk fordulókat a helyes "pályára".

Nézzünk egy nagyon gyakori példát:

  1. Sporttervékenység közben megrándult a bokája (szupinációs trauma), az érintett végtagrész duzzadt és nagyon fájdalmas, nyomásérzékeny. Mindezekhez égő, erős, szúró jellegű fájdalom társul. Ezekben az esetekben általános javaslat a nyugalomba helyezés, jegelés, kompresszió, sérült testrész felpolcolása. Mellette sz.e. kiegészítőleg gyógyszeres fájdalomcsökkentés/gyulladás csökkentés. Ezt a folyamatot követve néhány hét múlva el lehet kezdeni a sporttevékenységet.
  2. Ettől eltérő megközelítés, amit mi - a rendelőnkben tapasztaltak alapján  - működő és kifejezetten hatékony útnak tartunk, az oki, a sportspecifikus terápia. Alapos feltérképezést, állapotvizsgálatot követően helyreigazítjuk, megszüntetjük a lágyrészekben bekövetkező torziókat / disztorziókat, az így korrigált pozíciót stabilizáljuk és kb. 2-4 kezelés után ismét ekezdhető a sporttevékenység.

Sportsérülések gyors és hatékony rehabilitációjáról, Balzsay Károly profi ökölvívó porckorongsérvének kezeléséből adódóan készült egy rövid összeállítás, amely  megtekinthető a Mozgás magazinban. Nézze meg a riportot ide kattintva!

 

 

Megjelent: 4053 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.